2013-10-25 11:35:51
Φωτογραφία για Κόκκινα ρολάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα
«Απίθανη συνταγή για ορεκτικό που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας»

ΥΛΙΚΑ

- 5-6 φλάσκες μελιτζάνες

- 300 γρ. μπάλες μοτσαρέλας (σε κομματάκια)

- 6-7 ψιλοκομ. κομμάτια λιαστής ντομάτας

- ½ φλιτζ. τσαγιού βασιλικός

- Κίτρινο τριμ. τυρί (για πασπάλισμα)

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

- 5-6 ώριμες ντομάτες

- 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

- 1 κουταλάκι ζάχαρη

- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι

- 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο

- ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ((και λίγο παραπάνω)

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα πλένω, καθαρίζω και τεμαχίζω -κατά μήκος- λεπτές τις μελιτζάνες, δημιουργώντας φέτες, πάχους περίπου 0,5 του εκατοστού. Έπειτα, τις αλείφω με ελαιόλαδο, τις βάζω σε ταψάκι, τις ψήνω και από τις δύο πλευρές, για μερικά λεπτά, έως ότου ροδίσουν και τις αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.


2. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύω και ανακατεύω τη τη μοτσαρέλα, το βασιλικό, λίγο από το ελαιόλαδο, τα κομματάκια της λιαστής ντομάτας, αλατοπιπερώνω και «δουλεύω» το μείγμα με το χέρι έως ότου ομογενοποιηθεί. Παράλληλα, για τη σάλτσα, σοτάρω για λίγο, σε κατσαρόλα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, λίγη ζάχαρη, τη ρίγανη, ελάχιστο νερό και βράζω, σε μέτρια φωτιά, για 30 περίπου λεπτά, ελέγχοντας τακτικά για υγρά αλλά και ανακατεύοντας. Όταν η σάλτσα πήξει την αποσύρω από το μάτι.

3. Στις απλωμένες λωρίδες μελιτζάνας τοποθετώ στις άκρες τους από ένα κουτάλι με γέμιση, τις τυλίγω, τις συγκρατώ καρφώνοντας τες με οδοντογλυφίδα (προαιρετικά) και τις τοποθετώ, με την «ένωση» προς τα κάτωμ σε πυρέξ στο οποίο έχω στρώσει πριν τη περισσότερη από τη σάλτσα ντομάτας. Την υπόλοιπη την περιχύνω στην επιφάνεια των ρολών, πασπαλίζοντας το κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Ψήνω τα ρολάκια στους 190 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά

Μερίδες: 6-7 άτομα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ