2013-10-30 21:11:39
Φωτογραφία για Με πανελλαδικές εξετάσεις και όχι μέσω ΑΣΕΠ η εισαγωγή στο Λιμενικό
Την πρόθεση του υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστής Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπως γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα σταματήσει να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα θα κατοχυρωθεί θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο σώμα ανά έτος.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε πως η διαγωνιστική διαδικασία που τηρήθηκε για την κατάταξη των δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, είναι η ίδια που τηρείται εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει τις πολλαπλές εξετάσεις (αθλητικές και διαγωνιστικές σε συγκεκριμένα μαθήματα) υψηλού επιπέδου, ενώ αν ο διαγωνισμός γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, που ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για τη διαδικασία, οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν. Παρ' όλα αυτά ο ΑΣΕΠ είναι το όργανο που θα αποφανθεί για τις όποιες ενστάσεις των υποψηφίων επί της διαδικασίας του διαγωνισμού.

πηγή

pestanea.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ