2013-11-01 06:39:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Τρόικα: 1000 δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν
Υπάρχει κενό 1000 ατόμων για την επίτευξη του τελικού στόχου των 4500. 

1.Κενό 1.000 περίπου ατόμων στο στόχο μείωσης της δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ ενημέρωσαν χθες την Τρόικα για την πορεία των αφυπηρετήσεων, στο πλαίσιο του στόχου που περιλήφθηκε στο μνημόνιο για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 4.500 άτομα μέχρι το 2016.

Οι Τροϊκανοί ζήτησαν προβλέψεις για τις αναμενόμενες αφυπηρετήσεις, καθώς θεωρούν ότι εκ πρώτης όψεως υπάρχει κενό 1.000 ατόμων για την επίτευξη του τελικού στόχου των 4.500.

Αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ αντέτειναν ότι ο στόχος των 4.500 είναι υλοποιήσιμος, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για πρόωρες αφυπηρετήσεις.

2. Άρση περιορισμού των διαφημίσεων στα ρυθμισμένα επαγγέλματα, όπως για τους κτηνιάτρους.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κτηνιατρικών ΥπηρεσιώνΑντρέας Παπαευσταθίου ενημέρωσε τους τεχνοκράτες της Τρόικαςκατά τη διάρκεια συνάντησης στο Γραφείο Προγραμματισμού, ότι θεσπίστηκε η νομοθεσία που θα επιτρέπει τις διαφημίσεις σε κτηνιατρικά θέματα και ότι αυτή θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή.


Υπενθυμίζεται ότι η άρση των περιορισμών στις διαφημίσεις σε ρυθμισμένα επαγγέλματα ήταν αξίωση της Τρόικας από την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης ευρεία συνάντηση τεχνοκρατών της Τρόικας με εκπροσώπους των Υπουργείων Εμπορίου, Εσωτερικών Συγκοινωνιών, Εργασίας της Νομικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, με αντικείμενο τις νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τις υπηρεσίες, για τους κλάδους των κατασκευών, ταξιδιωτικών γραφείων, εταιρείες ενοικίασης, γραφεία εξεύρεσης εργασίας και εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

3.Κυπριακές Αερογραμμές

Νωρίτερα αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ ενημέρωσαν τους Τροϊκανούς για την πορεία αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών και την επίπτωσή της στα δημόσια οικονομικά.
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ