2013-11-01 09:10:22
Φωτογραφία για ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠ
Τον πρύτανη και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ καθιστά υπεύθυνους για να ανοίξουν τα δύο ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, με γραπτή δήλωση που ενέχει τα χαρακτηριστικά του τελεσίγραφου.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του πρύτανη του Παν. Αθηνών, Θεοδόσιου Πελεγρίνη. Ο ίδιος δέχθηκε τα πυρά και του Συμβουλίου του Ιδρύματός του, το οποίο θεωρεί ότι δεν ευθύνεται για την κατάσταση στο ίδρυμα. Ουσιαστικά, παρατηρείται ένα... γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών. Οι διοικητικοί, που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, από τη Δευτέρα προχωρούν στην ένατη εβδομάδα απεργίας με κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου.

«Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει κλειστά το Καποδιστριακό και το Μετσόβιο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά. Έτσι ζήτησα από τις πρυτανικές αρχές και τα Σ.Ι. να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος, για να ανοίξουν τα ιδρύματα άμεσα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο», ανέφερε σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον κ. Πελεγρίνη και τον πρύτανη του ΕΜΠ Σίμο Σιμόπουλο.


Από την πλευρά του, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών κάλεσε τον πρύτανη «να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες του ΑΕΙ. Εάν αυτό δεν συμβεί, το εξάμηνο θα χαθεί με καταστρεπτικές συνέπειες για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Στην περίπτωση αυτή, η ευθύνη του κ. πρυτάνεως θα είναι τεράστια».

Την ίδια στιγμή, διαβεβαιώσεις ότι θα περικοπούν οι αποδοχές τους λόγω της απεργίας δίνουν οι διοικητικοί του Παν. Αθηνών και επιτίθενται στο υπ. Παιδείας και τα ΜΜΕ με τόνο ειρωνικό, διότι υποστήριξαν ότι ενώ απεργούν πληρώνονται. Ταυτόχρονα οι διοικητικοί αφήνουν αιχμές ότι η εισαγγελική παρέμβαση για το εάν παρακρατούνται οι αποδοχές τους υποκινείται από το υπ. Παιδείας. Βέβαια, προσβλέπουν στην κρίση του ΣτΕ, το οποίο την προσεχή Δευτέρα θα εξετάσει την αίτηση αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα συνολικά 1.349 διοικητικών. Χθες, διδάσκοντες του ΕΜΠ έστειλαν επιστολή στο ΣτΕ, στην οποία παρουσιάζουν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από τη διαθεσιμότητα.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ