2013-11-01 13:04:07
Φωτογραφία για Έχουν αφήσει στην τύχη τους μαθητές στα Σφακιά - Γονείς και μαθητές δίνουν αγώνα για το αυτονόητο
Στην τύχη τους έχουν αφήσει μαθητές της Γ’ Λυκείου στα Σφακιά καθώς 50 ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν τοποθετηθεί καθηγητές σε τρία βασικά μαθήματα κατεύθυνσης στα οποία θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από άνισους όπως φαίνεται όρους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης καθώς από την αρχή του έτους δεν έχει γίνει καμία ώρα στο μάθημα της Βιολογίας αφού δεν έχει βρεθεί καθηγητής για να καλύψει τη θέση.

Την τελευταία εβδομάδα τον ίδιο εφιάλτη άρχισαν να ζουν ακόμη τέσσερις μαθητές, υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης, καθώς τα μαθήματα της φυσικής και της πληροφορικής,έπαψαν να διδάσκονται λίγες μόλις ημέρες αφότου ξεκίνησαν, όχι λόγω έκτακτων συνθηκών αλλά εξαιτίας άδειας ανατροφής τέκνου την οποία δικαιούντο και έλαβαν οι καθηγητές.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε ενημερωθεί έγκαιρα ότι θα υπάρξει νέο ζήτημα με τη διδασκαλία των μαθημάτων όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση για το πώς θα καλυφθούν τα κενά και όλα εξαρτώνται από τις βουλές του Υπουργείου Παιδείας.


Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδρίασε μέσα σε κλίμα έντονης αγωνίας και προβληματισμού το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο χρόνος όμως περνάει και η αδικία σε βάρος των παιδιών μεγαλώνει καθώς στο τέλος του έτους θα κληθούν να συναγωνιστούν για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, που ήταν τυχεροί και είχαν διασφαλίσει το αυτονόητο. Καθηγητές για όλα τα μαθήματα.

Οι γονείς απευθύνουν έκκληση να δοθεί σύντομα λύση και να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των παιδιών τους.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ