2013-11-01 20:18:36
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για την «ομολογία» Πάγκαλου περί υποκλοπών
Εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου για τις αποκαλύψεις που έκανε ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε τηλέφωνα αμερικανών πρέσβεων, έδωσε την Παρασκευή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου.

Τη μήνυση είχε υποβάλει στο ΑΤ Παπαγάου ο δικηγόρος Άγις Τάτσης ζητώντας να ασκηθεί σε βάρους του πρώην υπουργού δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου, καθώς πλέον, όπως αναφέρει στο κείμενο της μήνυσης, δεν καλύπτεται από ασυλία κάτι, όμως, που, τελικά, δεν θεωρήθηκε ότι απαιτείται.

Ο κ. Τάτσης υποστηρίζει στη μήνυσή του ότι εφόσον αποτελούν αληθή γεγονότα οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν είναι αληθείς, κατά τον κ. Τάτση, συνιστούν και πάλι έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ