2013-11-01 21:31:07
Φωτογραφία για Ιρλανδία: Μισογέματο το ποτήρι των καταναλωτών τον Οκτώβριο
Ιδιαίτερα αισιόδοξοι ήταν οι Ιρλανδοί καταναλωτές για την οικονομία τον Οκτώβριο, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο ότι τα χειρότερα για την χώρα ίσως έχουν τελειώσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την KBC Bank Ireland και το Economic and Social Research Institute, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 76,2 μονάδες, υψηλότερα από τις 73,1 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007, πριν αρχίσει η τραπεζική κρίση και η κρίση στην αγορά ακίνητης περιουσίας, που έφεραν τη χώρα κοντά στη χρεοκοπία.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών εκτιμούν ότι η οικονομία της χώρας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι απαισιόδοξοι, καθώς η πλειονότητα βλέπει "μισοάδειο" το ποτήρι της ανάκαμψης σε βραχυπρόθεσμο οριζοντα.

Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας ολοκληρώθηκε προτού η ιρλανδική κυβέρνηση ενημερώσει τον τελευταίο προϋπολογισμό λιτότητας στις 15 Οκτωβρίου. Ο επικεφαλής οικονομολόγος KBC Bank Ireland, Austin Hughes, δήλωσε ότι: «οι καταναλωτές έχουν σημαντικές δυσκολίες να βγάλουν άκρη από το ακόμη πολύ αβέβαιο οικονομικό τοπίο».

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ