2013-11-01 22:20:03
Φωτογραφία για Η... βαρύτητα φταίει για τη φαλάκρα!
Από γονιδιακές μεταβολές μέχρι ορμονικά προβλήματα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας μπορεί να χάσει τα μαλλιά του.

Ωστόσο, ο δρ Emin Tuncay Ustuner, ένας πλαστικός χειρουργός από την Άγκυρα της Τουρκίας, θεωρεί ότι για τη φαλάκρα ευθύνεται το βάρος του τριχωτού της κεφαλής, που επιβαρύνει τους θύλακες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Στα νεότερα άτομα, υπάρχει επαρκής λιπώδης ιστός κάτω από το δέρμα του κεφαλιού, ικανός να το κρατήσει επαρκώς ενυδατωμένο, ενώ απορροφά την πίεση από τους θύλακες της τρίχας.

Ωστόσο, όσο οι άνδρες μεγαλώνουν, το δέρμα και ο λιπώδης ιστός κάτω από αυτό, γίνονται πιο λεπτά, με αποτέλεσμα η πίεση στους θύλακες να αυξάνεται.

Η μείωση των επιπέδων της ανδρικής ορμόνης, τεστοστερόνης, συμβάλλει στην αραίωση του λίπους, εξήγησε ο δρ Ustuner.

Καθώς η ποσότητα του προστατευτικού λίπους μειώνεται, ο θύλακας της τρίχας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα, για να ανταποκριθεί στην πίεση και χρειάζεται περισσότερη ποσότητα της ορμόνης διυδροτεστοστερόνης, που συσσωρεύεται στο δέρμα του κεφαλιού.


Ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής της ορμόνης, η ανάπτυξη τριχών επιταχύνεται, ωστόσο δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την αυξημένη πίεση.

Με την πάροδο του χρόνου, ο θύλακας γίνεται όλο και πιο μικρός, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια των μαλλιών.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι φαύλος κύκλος, καθώς η διυδροτεστοστερόνη έχει ως αποτέλεσμα την καύση του λιπώδους ιστού κάτω από το δέρμα.

πηγή

pestanea.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ