2013-11-02 21:05:05
Φωτογραφία για Guardian: Συμμαχία για μαζικές παρακολουθήσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών
«Συμμαχία» μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, υπό την καθοδήγηση της βρετανικής GCHQ, για... τη μαζική παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών και της κίνησης στο διαδίκτυο κατά την τελευταία πενταετία, αποκαλύπτει στο σαββατιάτικο φύλο της η εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη έγγραφα που έχει διαρρεύσει ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τη «Guardian», το μεγαλύτερο μέρος των παρακολουθήσεων γίνεται μέσω απ’ ευθείας «εισβολής» σε οπτικές ίνες και τη ανάπτυξη κρυφών συνεργασιών με εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Μάλιστα, η ανάπτυξη της εν λόγω «χαλαρής συμμαχίας» επέτρεψε σε ορισμένες μυστικές υπηρεσίες να καλλιεργήσουν επαφές με εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα της «Guardian» αναφέρει πως η βρετανική GCHQ βοήθησε την γερμανική BND να «ξεπεράσει» νόμους που περιόριζαν τη δυνατότητα δράσης τους και τις δυνάμεις παρακολούθησής τους.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε Ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι κυβερνήσεις έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις φερόμενες παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος τους.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ