2013-11-02 23:07:14
Φωτογραφία για Ποια σενάρια εξετάζει η Αντιτρομοκρατική
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το όπλο της εκτέλεσης ειναι τύπου Zastava 9 χιλιοστών και ειναι «καθαρό». Δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε καμία τρομοκρατική ή δολοφονική επίθεση κατά το παρελθόν.

Συνεχείς είναι οι έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, μετά και το βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης και βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής.

Το μεσημέρι η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως το όπλο της εκτέλεσης είναι τύπου Zastava 9 χιλιοστών και ειναι «καθαρό». Δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε καμία τρομοκρατική ή δολοφονική επίθεση κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό το αποτέλεσμα της βαλλιστικής προκαλεί αρκετά ερωτήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία:

«Έχουμε να κάνουμε με νεα πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση;Κρύβεται απο πίσω η "Σέχτα επαναστατών" αλλά με νέο οπλισμό;Ή μιλάμε για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου;»


NEWSVIEW

Βίντεο μετά από τη διπλή εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο

Σημειώνεται ότι τα περιβόητα όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών - «σφραγίδες» της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών που σκόρπιζαν το θάνατο μέχρι και το 2010 έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ.

Τόσο στην εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του όσο και στη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στα Άνω Πατήσια τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009. Πάντως, η εκτέλεση των δύο νεαρών έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής θεωρείται παρόμοια με τις δύο προαναφερθείσες δολοφονίες. Επίσης, στη διαβόητη φωτογραφία για τον οπλισμό της Σέχτας απεικονιζόταν όπλο τύπου Ζastava.

«Εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι» οι δράστες

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εκπαιδευμένους, αδίστακτους και ψύχραιμους δράστες και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Τα ίδια στελέχη μιλούν για ένα σκληρό πυρήνα τρομοκρατών οι οποίοι δεν διστάζουν ενώ έχουν σκοτώσει να δώσουν και χαριστική βολή.

Κάποιοι βλέπουν κοινά στοιχεία με τα χτυπήματα της Σέχτας Επαναστατών, η οποία δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν αποκλείουν ωστόσο πίσω απο τις χθεσινές δολοφονίες να κρύβεται οποιαδήποτε οργάνωση.

Στο μικροσκόπιο βίντεο από την επίθεση

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται βίντεο απο τις κάμερες της εισόδου των γραφείων της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης και μελετάται καρέ καρέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έφτασαν στο σημείο μέσα από κατοικημένη περιοχή και πάρκαραν σε σούπερ μάρκετ λίγο πιο κάτω από τα Γραφεία.

Και οι δύο κρατούσαν όπλα, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

Ο εκτελεστής, που, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φορούσε τζόκεϊ, μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, έδωσε στα θύματά του τη χαριστική βολή. Χαρακτηριστικό είναι πως αστυνομικοί κάνουν λόγο για επαγγελματία εκτελεστή. 

Πρώτος φαίνεται πως δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο 29χρονος που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στην εντατική, ενώ οι δύο νεαροί που σκοτώθηκαν είχαν γυρισμένη την πλάτη και αιφνιδιάστηκαν. 

Εκτιμάται πάντως πως ο 29χρονος και άλλος ένας νεαρός που κατάφερε να διαφύγει είδαν τους δράστες. Μέχρι στιγμής, το τέταρτο άτομο, που διέφυγε, δεν έχει καταθέσει ακόμη στην Αντιτρομοκρατική.

Πιθανότατα των δραστών η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στο ρέμα

Το βράδυ έγινε γνωστό πως η μηχανή που βρέθηκε νωρίτερα στο ρέμα Χελιδονούς είναι πιθανότατα αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η ύποπτη μηχανή βρέθηκε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης και είναι κλεμμένη από τον Ιούνιο.

Από τον αριθμό του πλαισίου προκύπτει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αφαιρεθεί, περιέχει εξάρια.

Από τον αριθμό του πλαισίου προκύπτει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αφαιρεθεί, περιέχει εξάρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το βράδυ της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών -ο 22χρονος Αργύρης Καπελώνης και ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης- και και σοβαρά ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται.

Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα περίεργο τζάκι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα περίεργο τζάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ