2013-11-03 00:54:07
Φωτογραφία για Συλλυπητήριο μήνυμα της Άστον για τους δύο δημοσιογράφους
Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον εξέφρασε χθες το βράδυ την «βαθειά της λύπη» για την... δολοφονία των δύο Γάλλων δημοσιογράφων στο Μαλί και δεσμεύτηκε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις αρχές της χώρας αυτής στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας.

«Με βαθειά λύπη ενημερωθήκαμε για την αποτρόπαιη δολοφονία των δύο Γάλλων δημοσιογράφων στο βόρειο Μαλί», δήλωσε εκπρόσωπος της Άστον.

«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο», συνέχισε ο εκπρόσωπος εκφράζοντας συλλυπητήρια «στις οικογένειες των νέων αυτών θυμάτων της τρομοκρατίας στην περιοχή του Σάχελ και της Σαχάρας».

Η ΕΕ σκοπεύει να συνεχίσει «με αποφασιστικότητα να υποστηρίζει τις αρχές του Μαλί στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και τις προσπάθειές τους για την πλήρη και διαρκή αποκατάσταση της κυριαρχίας του κράτους, της τάξης και της ασφάλειας στο σύνολο του εδάφους του».

Οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI έκαναν χθες ρεπορτάζ στην πόλη Κιντάλ στο βόρειο Μαλί όταν απήχθησαν από ενόπλους οι οποίοι τους σκότωσαν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ