2013-11-03 15:49:07
Φωτογραφία για Έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ: 20% η αύξηση περιστατικών ακραίας συμπεριφοράς στην Αχαΐα
Διόγκωση του προβλήματος ακραίας συμπεριφοράς και στην Αχαΐα και μάλιστα σε ποσοστό 20% καταγράφεται σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε όλη τη χώρα. Εκτός από την πιθανή ανάμειξη αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή (δεν εντοπίστηκε τέτοιο κρούσμα στην Αχαΐα), εξέτασαν περιστατικά «ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς» και συνολικά όπως αναφέρθηκε κατεγράφησαν 142 υποθέσεις από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, τον Συνήγορο του Πολίτη και τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχέση με τις υπηρεσίες όπου καταγράφηκαν τέτοια κρούσματα, σύμφωνα με την έρευνα, στις πρώτες θέσεις κατά σειρά αριθμού περιστατικών είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ), η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στην 8η θέση η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (όπου ανήκουν τα ΜΑΤ).


Ακολουθούν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Κορίνθου, Κρήτης, Ροδόπης, Αχαΐας, Αλεξανδρούπολης, Φλώρινας, Κυκλάδων, Ορεστιάδας, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό διόγκωσης του προβλήματος, είναι στην Αθήνα (52%) στην υπόλοιπη χώρα σε επίπεδο ποσοστών στην περιφέρεια 20% ήταν σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα, από 12% σε Σουφλί - Ορεστιάδα και Κόρινθο, από 8% σε Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη και από 4% σε Ηράκλειο Κρήτης, Μανωλάδα (Ν. Ηλείας), Χανιά, Βέροια, Χίο, Καλαμάτα, Μεσολόγγι, Νάξο, Φλώρινα και Κομοτηνή.

Και μία καταδίκη!

Τα περισσότερα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς αστυνομικών στην Αχαΐα έχουν σχέση με καταγγελίες που έγιναν από νεαρούς διαδηλωτές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόσφατα είχαμε και καταδίκη αστυνομικού για επίθεση και ξυλοδαρμό σε βάρος του γιου της πρώην Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Κατερίνας Γατοπούλου. Επίσης έχουν καταγγελθεί αστυνομικοί και για πράξεις βίας σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών. Σε γενικά πλαίσια όμως, οι αστυνομικοί της Αχαΐας έχουν ελάχιστες «κατηγορίες» σε σχέση με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ