2013-11-03 19:50:06
Φωτογραφία για Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν αυτά τα ανδρικά παπούτσια
O χώρος της μόδας αποτελεί ένα από τα καταλληλότερα και πιο ανώδυνα πεδία για να εκφραστεί η ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, ενώ τα brogues shoes, γνωστά και ως wingtips, κρατούν τη σημαία της "επανάστασης".

Οι γυναίκες λατρεύουν να φορούν ανδρικά κομμάτια και ένα από τα αγαπημένα τους είναι τα brogues shoes.

Ας ξεκινήσουμε ιστορικά και θα καταλήξουμε στιλιστικά, μην ανησυχείτε καθόλου, για μία σωστή εμφάνιση ζούμε άλλωστε.

Πρόκειται για ένα κατ'εξοχήν ανδρικό παπούτσι που έχει τις απαρχές του στη Σκωτία του 16ου αιώνα. Η ρίζα της λέξης προέρχεται από το νορβηγικό "brók" που σημαίνει "κάλυμμα για το πόδι" 

Δεκαετίες πριν τις διεθνείς πασαρέλες οι αγρότες φορούσαν αυτά τα παπούτσια γιατί τους εξυπηρετούσε το σχήμα τους. Οι τρύπες χρησίμευαν για να το στράγγισμα του νερού, ενώ τώρα θεωρείται το απαύγασμα της κομψότητας. Ποιος να το φανταζόταν.

Το 1920 μπαίνουν στα γήπεδα του γκολφ, ενώ η Coco Chanel και η Marlene Dietrich είναι οι πρώτες που τα δοκιμάζουν δημοσίως. Τώρα πια αποτελούν ό,τι πιο hot κυκλοφορεί στην αγορά και κάθε κορίτσι, επιλέγοντάς τα, κάνει ένα fashion statement.

Οι celebrities τα λατρεύουν και τα φορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα brogues shoes έχουν βρεθεί μέχρι και στο κόκκινο χαλί από την Ellen DeGeneres.

Σας το είχαμε πει πως το boyfriend look είναι η απόλυτη τάση. Είναι η μόδα που θα σε κάνει να αισθανθείς άνετη, κομψή αλλά και θηλυκή. Αυτή είναι η μαγεία του ανδρόγυνου look για αυτό και σας το φωνάζουμε ανοίξτε την ντουλάπα του φίλου σας.

Φτάνει με τα ιστορικά στοιχεία καταλαβαίνω πως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να μάθετε πως μπορείτε να τα φορέσετε. Φυσικά και δεν υπάρχει κανόνας αλλά ας κάνουμε πειραματισμούς. Εμείς εδώ στο γραφείο τα αγαπάμε και νομίζουμε πως ταιριάζουν με όλα. Τουλάχιστον τα έχουμε φορέσει με κάθε πιθανό συνδυασμό.

Με φόρεμα

Με διαφάνεια

Με κοστούμι

Με τζιν

Με υφασμάτινο παντελόνι

Με φούστα maxi

Με φούστα mini

Με δέρμα

Με σορτς

περισσότερα
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ