2013-11-04 11:57:10
Φωτογραφία για Το χρηματοδοτικό κενό και η διάσταση απόψεων Σαμαρά-Στουρνάρα
Υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ελληνική πλευρά, ως προς... το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το 2014;

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν μια μάλλον συγκεχυμένη απάντηση, αν και όλα δείχνουν ότι ενώ ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και το υπολογίζει στα 500 εκατ ευρώ, ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος. Δηλαδή, εξακολουθεί να επηρεάζεται από συμβούλους του, οι οποίοι εξαρχής ήταν της άποψης ότι το κενό είναι ανύπαρκτο και με αυτή την γραμμή θα πρέπει να πορευτούμε.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, φέρεται να κάνει και κάποιες δεύτερες σκέψεις, που προσεγγίζουν προς τις εκτιμήσεις του “τσάρου” και αυτό περισσότερο για να δείξει προς τα έξω ότι το κυβερνητικό μέτωπο είναι αρραγές, παρά για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Τρίτες πηγές, πάντως, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον διάλογο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επιμένουν ότι “στο τέλος η Αθήνα θα αναγκασθεί να παραδεχθεί ότι όχι απλά υπάρχει κενό, αλλά φτάνει και κοντά στο 1 δισ ευρώ:”. Αυτή, ωστόσο, είναι η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση, από ελληνικής πλευράς, αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάτρα: Ρεμπέτικα στο All day by Mods
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάτρα: Ρεμπέτικα στο All day by Mods
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ