2013-11-04 12:43:06
Φωτογραφία για Τετ-α-τετ Βρούτση - δανειστών το απόγευμα της Τρίτης
Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της «τρύπας» των 500 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν τα Ταμεία με τον Γιάννη Βρούτση, πάντως, να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις σε συντάξεις, πέραν των όσων έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να φτάσουν και το 30%.

Για τις επικουρικές συντάξεις, ανέφερε ότι «στο εξής κάθε συνταξιούχος θα λαμβάνει επικουρική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλλει κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ζωής του».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα παρέμβαση για όσους θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών φτάνουν στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα. Οι κρίσιμες συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν το πρωί της Τρίτης.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ θα παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 θα είναι μεγαλύτερο των 344 εκατ. ευρώ, αλλά και στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι ύφεση το 2013 θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αρχικώς εκτιμώμενα.

Η κυβέρνηση θα επιχείρησει να κατάδειξει στους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ότι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθετα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά παρεμβάσεις ύψους 500-700 εκατ. ευρώ περίπου.
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toyota GT86 Sedan στις 5 Νοεμβρίου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toyota GT86 Sedan στις 5 Νοεμβρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ