2013-11-05 08:43:07
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Πως η γραφειοκρατία «τρώει» τα έργα
Τρεισήμισι χρόνια το λιγότερο απαιτούνται από την στιγμή που αποφασίζεται η ένταξη ενός δημοσίου έργου μέχρι να μπει ο εργολάβος για να ξεκινήσει τις εργασίες. Και μην φανταστείτε πως ο χρόνος αυτός αφορά στα μεγάλα έργα. Το αντίθετο. Είναι ο μέσος χρόνος «αναμονής» για τα μεσαίου και μικρού βεληνεκούς έργα, που γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο.

Τα στοιχεία αυτά, έφερε στην επιφάνεια η εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Διονυσία Μαράτου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της στην ημερίδα που έγινε το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα για τη διαφάνεια. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο χρόνος που μεσολαβεί από την απόφαση μέχρι την έναρξη της υλοποίησης φτάνει τις 1260 ημέρες, δηλαδή 3,5 χρόνια!

Για το μεγάλο χρόνο «ωρίμανσης» των έργων φταίει σαφώς η πολυνομία και η γραφειοκρατία, καθώς τα στάδια που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας υποδομής είναι τα εξής: Μελέτη, έγκριση μελέτης, απαλλοτριώσεις, προκήρυξη διαγωνισμού, έλεγχος διαγωνισμού, ανάδειξη μειοδότη, έλεγχοι νομιμότητας και η υπογραφή της σύμβασης

Όλα αυτά εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις όπου η όλη διαδικασία μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιοι μπορεί να διαρκέσει άλλα δυο χρόνια!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΣΑΦΑΡΙ» ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΣΑΦΑΡΙ» ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ