2013-11-05 11:09:13
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Πόσοι θα μετακινηθούν στην Υγεία - Ποια θα ‘ναι η τύχη του Θώρακος και του Καραμανδάνειου
Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αποτελούν πλέον σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μια από τις …δεξαμενές του υπουργείου παιδεία από τις οποίες θα αντληθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι το χώρο της υγείας προκειμένου να ικανοποιηθεί η τρόικα

ΠΠΝΠ, Νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» , Θώρακος, Νοσοκομείο Αιγίου , Νοσοκομεία Μεσολογγίου και κέντρα υγείας σε όλη της Δυτική Ελλάδα θα κατέχουν εξέχουσα θέση στη λίστα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας

Παράλληλα οι νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής συμπεριλαμβάνονται στο χάρτη που αφορά σε αλλαγές στις δομές υγείας στα νοσοκομεία .

Θέμα ημερών ενδεχομένως και ωρών είναι η ανακοίνωση των αποφάσεων για «μεταλλάξεις» τόσο στο Νοσημάτων θώρακος όσο και στο Καραμανδάνειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπαράζ αντιδράσεων.

Από το χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή θα μπουν στο «καζάνι» των μετακινήσεων κοντά εκατοντάδες επίσης άτομα


Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον «πάγο» έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.

Με «μοχλό» τους δικούς τους «ανθρώπους»

Στο πλαίσιο υλοποίησης της συγκεκριμένης πολιτικής ‘δομήθηκαν» και τα κριτήρια προκειμένου να γίνει η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του κ. Λέτσιου για την τοποθέτηση του οποίου στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας κινήθηκαν λιτοί και δεμένοι .

Στόχος – για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολύχρωμων συμφερόντων - ήταν να μην φύγει από την Αχαΐα ο πρώην διοικητής του Ρίου , με αποτέλεσμα να φαγωθεί ο Β. Δημόπουλος από το «Αγ. Ανδρέας».

Κύκλοι που γνωρίζουν από μέσα πως δούλεψε το σύστημα κάνουν λόγο για δικομματική αγωνία προκειμένου να μην απομακρυνθεί από το νομό Αχαΐας ο κ. Λέτσιος με τα πρόσωπα που ενδιαφέρθηκαν να κινούνται στο χώρο της υγείας, των πολιτικών γραφείων, στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου αλλά και σε επίπεδο αιρετής περιφέρειας και ακόμα των ΕΣΠΑ Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ