2013-11-05 12:45:51
Φωτογραφία για «Όνειρο το φυσικό αέριο για την Αχαΐα…»
Παρά τις εξαγγελίες των ιθυνόντων για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την Δυτική Ελλάδα, την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, το εν λόγω έργο δεν φαίνεται να πραγματοποιείται, αφού δεν περιλαμβάνεται στην έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα οφέλη που θα ανέκυπταν από την επέκταση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αχαΐα είναι πολλαπλά και σημαντικά, ιδίως αυτή την περίοδο που οι οικονομικές συνθήκες για την χώρα μας είναι δυσμενείς και επιβάλλεται η φθηνή και εναλλακτική ενέργεια η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Η άφιξη του αγωγού του φυσικού αερίου στην Αχαΐα θα σήμανε την αλλαγή άρδην της τοπικής οικονομίας και την σταδιακή ανάπτυξή της. Το μη απαγορευτικό κόστος εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου θα βοηθούσε στο φαινόμενο της αποβιομηχάνισης που μαστίζει την χώρα μας αλλά και την Αχαΐα, καθώς λόγω χαμηλότερου κόστους θα προσέλκυε νέες επενδύσεις και νέες βιομηχανίες στην περιοχή
. Έτσι, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα περιόριζαν την ολοένα αυξανόμενη ανεργία ιδιαίτερα στους νέους. Επιπλέον, όσον αφορά τους καταναλωτές, που εξαθλιώνονται από την ανάλγητη πολιτική της λιτότητας τα οφέλη θα ήταν εξίσου σημαντικά. Το φυσικό αέριο είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και με το ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα, για τους εμπορικούς καταναλωτές είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο. Ακόμα και από περιβαλλοντικής άποψης, τα οφέλη για την Δυτική Ελλάδα θα ήταν πολλά, αφού το φυσικό αέριο είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες.

Με δεδομένα, λοιπόν, τα παραπάνω μας εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι δεν έγιναν σοβαρές και υπεύθυνες κινήσεις τόσο από την Κυβέρνηση αλλά και τους αρμόδιους φορείς στην Δυτική Ελλάδα και κατά συνέπεια στην Αχαΐα για το εν λόγω θέμα. Για ακόμα μια φορά οι κωλυσιεργίες και οι αστοχίες των αρμοδίων προκαλούν τεράστια οικονομική ζημία στην περιοχή μας. Η Αχαΐα δεν αντέχει άλλα πλήγματα που αφορούν την ήδη εξαθλιωμένη τοπική της οικονομία. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το σήμερα και το αύριο των Αχαιών!

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ