2013-11-05 18:59:06
Φωτογραφία για Κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Ειδικότερα μέχρι και το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013, προβλεπόταν οι πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών, Υπερδιετούς και Διετούς Φοίτησης, να μπορούν να συμμετέχουν στις κατατάξεις για τις Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μεν των Ανωτέρων Διετούς σε κάθε Τμήμα ΑΕΙ, οι δε των Ανωτέρων Υπερδιετούς σε αντίστοιχα ή συναφή Τμήματα ΑΕΙ, εισάγοντας, βέβαια, μία ιδιότυπη διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα σε αποφοίτους Ανωτέρων Σχολών, ανάλογα με το εάν είναι Υπερδιετούς ή Διετούς, με σαφή αδικία για τους αποφοίτους Υπερδιετών Σχολών, τους οποίους δεν δεχόταν πολλά Τμήματα ΑΕΙ, σε αντίθεση με τους αποφοίτους των Διετούς Σχολών, τους οποίους δεχόταν όλα τα Τμήματα ΑΕΙ. Όσον αφορά στις κατατάξεις ΤΕΙ, αυτές γινόταν για όλους τους Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανωτέρων Σχολών (Υπερδιετούς και Διετούς Φοίτησης).

Επίσης, ο Νόμος άλλαξε τον τρόπο των κατατάξεων, στη σωστή κατεύθυνση, εισάγοντας την κατάταξη να γίνεται μόνο με εξέταση με εξετάσεις σε τρία (3) μαθήματα και καταργώντας την κατάταξη με το βαθμό πτυχίου, που σίγουρα ήταν μία άνιση διαδικασία και προκαλούσε αποκλεισμό σε πολλούς πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε πολλές Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Επί των ανωτέρω, σας παραθέτω τους ακόλουθους αδιαμφισβήτητους Διεθνείς Νόμους , Νομολογίες, που απορρέουν από τις κάτωθι Νομικές Πηγές, πηγές οι οποίες θα έπρεπε αναντίρρητα να εφαρμοστούν και ληφθούν υπόψιν και όχι να καταπατηθούν με τον χείριστο τρόπο, με ευθείς πράξεις, καταστρατηγήσεις αυτών, σε συνδυασμό με πληθώρα εκ προθέσεως παραλείψεων.

1. Universal Declaration of Human Rights 1948 ~ Article 26 ( Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ~ Άρθρο 26 ). Επί τη βάσει του ανωτέρω Άρθρου, όλα τα άτομα έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην Εκπαίδευση και στη διαρκή μάθηση με απώτερο σκοπό την πνευματική ανύψωση και περαιτέρω ανάπτυξη της ατομικής προσωπικότητας.

2. Διεθνής Συνθήκη επί Οικονομικών , Κοινωνικών και Πολιτισμικών Θεμάτων

(ICESCR, 1966).

3. 'Άρθρο 16: (Παιδεία, τέχνη, επιστήμη) του Ελληνικού Συντάγματος.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την άμεση τροποποίηση του ΑΡΘΡΟΥ 57 Ν. 4186/2013 σε συνδυασμό με Άρθρο 15 Ν. 3404/2005, το οποίο καταστρατηγεί και καταπατεί κατάφωρα το Ελληνικό Σύνταγμα και Διεθνείς Συνθήκες – Συμβάσεις που έχουν συνομολογήσει τόσο τα Ευρωπαϊκά Κράτη όσο και εκείνα ευρισκόμενα εκτός Ευρώπης.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων, Σχολή η οποία ξεπερνά σε Βάση Εισαγωγής τα περισσότερα Τ.Ε.Ι και πολλά Τμήματα των Α.Ε.Ι, θα πρέπει να απολαμβάνουν το αναφαίρετο Συνταγματικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, εντός των προϋποθέσεων της οποίας άλλωστε εισήχθησαν με τόσο υψηλούς βαθμούς στην εν λόγω Σχολή. Τα άτομα υπεύθυνα για την Ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών, την τήρηση της Δημόσιας Τάξης και εν γένει το ‘’ανθρώπινο φρούριο ‘’ της έννομης Τάξης, οφείλουν να είναι προσωπικότητες ολοκληρωμένες, με την πρέπουσα μόρφωση και τις ισότιμες ευκαιρίες που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες. Γίνεται ειδική μνεία ότι ένας επιτυχών σε Τ.Ε.Ι ή Α.Ε.Ι της προρρηθείσης Σχολής πληρώνει για τα βιβλία που είναι απαραίτητα για την φοίτηση του, δεν ζημιώνει το Κράτος καθοιονδήποτε τρόπο, ούτε σφετερίζεται Θέσεις ή Αξιώματα έτερων συμπολιτών του.

Η παραπάνω παράνομη τροποποίηση του Νόμου ενέχει και Αστικής Φύσεως κινδύνους. Πληθώρα Συναδέλφων μελετούν εντατικά και έχουν καταβάλλει σημαντικά ποσά σε Φροντιστήρια για την προετοιμασία τους. Το χρηματικό σε συνδυασμό με το οικογενειακό και ψυχολογικό κόστος είναι δυσβάστακτο. Απορίας άξιον είναι ο τρόπος – μέθοδος αποπληρωμής αυτού του κόστους από το Κράτος με τη διατήρηση αυτής της καταχρηστικής παράνομης τροποποίησης του εν λόγω Νόμου. Το Κράτος θα αποζημιώσει όλους εκείνους που κόπιασαν, κατέβαλαν τεράστια χρηματικά ποσά από το υστέρημα τους, παραμέλησαν την οικογένεια τους για να μελετήσουν και βρέθηκαν μετέωροι, πετρωμένοι παρατηρητές εκδιωγμένοι από το Συνταγματικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην μόρφωση?

Και αν ναι, πόσο κοστολογείται όλο αυτό το κόστος??????? Πόσο κοστολογείται η ‘’αδιαφορία ‘’ ενός πατέρα στο νεογέννητο παιδί του για να μελετήσει??

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ