2013-11-05 19:45:05
Φωτογραφία για Αποψη Μπεντεβή Κώστα, Προέδρου Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών Περιφέρειας Πελοποννήσου
Κύριοι συνάδελφοι, 

Επειδή κάποιοι έχουν προδιαγράψει τον επαγγελματικό αλλά και επιστημονικό αφανισμό μας.Επειδή κάποιοι θεωρούν ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που παράγουμε, διαχειριζόμαστε και φέρουμε την ευθύνη είναι αποτελέσματα καθαρά βιομηχανικής και τεχνικής επεξεργασίας χωρίς ιατρική συμμετοχή.Επειδή η πολιτεία καταπατά τις συμβάσεις που έχει δεσμευτεί μαζί μας.Επειδή ο έλληνας ασφαλισμένος – ασθενής πρέπει να μάθει την αλήθεια.Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας εφευρίσκει τεχνικές (ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, clow back κτλ) που ουσιαστικά δεν ξεμπροστιάζουν την διαφθορά και την διαπλοκή αλλά της δίνουν παράθυρα επιβίωσης.Επειδή όλες οι μέχρι τώρα δήθεν διαρθρωτικές αλλαγές έχουν καταστρέψει ολόκληρους κλάδους και γενικότερα έχουν πνίξει την οικονομία του τόπου.

Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε.

Κατανοώντας την ιδιαίτερη κατάσταση που διέπει την επαγγελματική μας δραστηριότητα (ιατρεία-πολυιατρεία, νέοι ιατροί-μεγαλύτεροι ιατροί, γεωγραφικές και τοπικές ιδιαιτερότητες κτλ) θέλω να διαμορφώσουμε μια αξιόπιστη άποψη και θέση για τις προθέσεις όλων μα όλων των συναδέλφων. 


Η συλλογή των απαντήσεων στο παρακάτω ερωτηματολόγιο θα διαμορφώσει την εικόνα της πρόθεσης των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να μπορούμε να ορίσουμε κινητοποιήσεις στις οποίες συμφωνεί γεωγραφικά και τοπικά πάνω από το 90% των συναδέλφων.

Δυστυχώς η συμμετοχή στην έκτακτη γενική συνέλευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητική παρότι ήταν η μεγαλύτερη εδώ και χρόνια. Σε κάθε περίπτωση επειδή η αντίδρασή μας χρειάζεται πλέον να χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες, χειρουργικές και εξασφαλισμένα αποτελεσματικές κινήσεις είναι αναγκαίο να γίνει έχοντας ως εργαλείο την πρόθεση όλων μας. 

Θεωρώ ότι είμαστε οριακά στην τελευταία κίνηση που θα μας επιτρέψει το σύστημα να κάνουμε.

Ελπίζω, εύχομαι και θα παλέψω να μην είναι ανώφελη, άτακτη και αναποτελεσματική.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:………………………..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: ………………… ΠΟΛΗ:…………….

ΝΟΜΟΣ:

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:……………….

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:…………………

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ.

1. ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

2. ΑΠΕΡΓΙΑ (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ) ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ

3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

4. ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η παραπάνω συμφωνία μου δεν αποτελεί δέσμευση αλλά πρόθεση για την διαμόρφωση της πραγματικής διάθεσης των εργαστηριακών ιατρών έτσι ώστε να έχει η επαγγελματική μας ένωση την πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις των μελών της.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΕΒΙ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ