2013-11-05 22:15:08
Φωτογραφία για Στην αποδυνάμωση του ευρώ «ποντάρει» η Barclays
Στην αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου ποντάρει εκ νέου η Barclays, καθώς μια νέα υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος ενδέχεται να δώσει ώθηση στην εταρική κερδοφορία.

Σε νέα της έκθεση η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως για την ίδια το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών τον Οκτώβριο αποτελεί και ένα είδος έκπληξης με δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον σημαντικά εμπόδια, όπως η μείωση των πλεονασμάτων σε ρευστό, οι λιγότερες οικονομικές θετικές εκπλήξεις, τα ουδέτερα εταιρικά αποτελέσματα, και το ισχυρό ευρώ.

Η Barclays τονίζει ωστόσο ότι μια ενδεχόμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής απ' την ΕΚΤ και τα συνεχιζόμενα "πακέτα" τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed βοηθούν στο να αντιμετωπιστούν τα πρώτα δύο εμπόδια.

Στην ανάλυση της η Barclays καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ενδυνάμωση του ευρώ ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την κερδοφορία των εταιριών της Ευρωζώνης. Στους δείκτες που έχει καταρτίσει φαίνεται πως όσο το ευρώ ανατιμάται τόσο μειώνονται και οι εταιρείες που εκπλήσσουν θετικά με την κερδοφορία τους.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ