2013-11-05 22:47:09
Φωτογραφία για Δρομοκαΐτειο: Έξωση σε 80 χρονίως ψυχικώς πάσχοντες
Με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο της υλοποίησης της επόμενης φάσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης θα πρέπει μέχρι τις 31/12/13 να μετακινηθούν οι 80 εναπομείναντες χρόνια ψυχικά πάσχοντες του Δρομοκαΐτειο σε ξενώνες και οικοτροφεία.

Αυτά είναι ή δημόσια ή των ΜΚΟ και η μετακίνηση θα γίνει βάση διαθεσιμότητας και κενών θέσεων. Για να γίνει αυτή η μετακίνηση θα πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση των συγγενών γι αυτό και τους απεστάλη έγγραφο που τους ενημερώνει σχετικά με τη μετακίνηση.

Πολλοί συγγενείς αντιδρούν για ευνόητους λόγους, όπως γιατί έχουν φόβους ότι μπορεί οι δικοί τους άνθρωποι που είναι πολύ βαριά να μην αντέξουν τη μετακίνηση, ή εκεί να τους ζητηθεί σε βάθος χρόνου να πληρώσουν.

Ο κ.Βασίλης Φωτόπουλος, ψυχίατρος και εκπρόσωπος των γιατρών του Δ.Σ στο νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο είπε στο Star ότι η εγκύκλιος ισχύει όπως και η εντολή για μετακίνηση των 80 βαριά πασχόντων του νοσοκομείου, καθώς μέχρι το 2015 θα πρέπει να κλείσουν οι κλινικές και του Δρομοκαϊτειου και του Δαφνιου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

lefteria.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ