2013-11-05 23:55:47
Φωτογραφία για VIDEO - Με ήρωα τον Ρομπέρτο, σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Μπενφίκα(1-0)
Αλμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Μίτσελ κατάφερε να πάρει τους βαθμούς με το 1-0 απέναντι στη Μπενφίκα και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ηδη, ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τόσο τη Μπενφίκα, όσο και την Αντερλεχτ.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό και με απίστευτη αγωνία από την αρχή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έπιασε καλή απόδοση, έφτιαξε ελάχιστες φάσεις μπροστά στην εστία των Πορτογάλων και χρειάστηκε να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις ο Ρομπέρτο προκειμένου να έρθει η γεμάτη άγχος νίκη. Ο ισπανός τερματοφύλακας των πρωταθλητών ήταν εντυπωσιακός και φαίνεται να πήρε ρεβάνς από την άλλοτε ομάδα του, τη Μπενφίκα.

Σταμάτησε τους αντίπαλους επιθετικούς πολλές φορές: στο 6' είπε «όχι» στον Καρντόζο, στο 8' βγήκε ταχύτατα σε τετ-α-τετ με τον Γκαϊτάν, στο 47' έδιωξε με το πόδι σουτ του Μάρκοβιτς και στο 78' αντέδρασε με ωραίο τρόπο σε ενέργεια του Ντζούριτσιτς. Ηταν μια από τις  πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις τερματοφύλακα ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


Το γκολ του Ολυμπιακό για το σπουδαίο 1-0 σημείωσε στο 13' ο Μανωλάς. Ο Χολέμπας χτύπησε κόρνερ, ο αμυντικός σηκώθηκε πολύ ψηλά, κεφαλιά και γκολ! Τώρα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 7 βαθμούς στον όμιλο, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 10. Οι Γάλλοι έμειναν στο 1-1 με την Αντερλεχτ. Μάλιστα, οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ντε Ζέου στο 68' για να ισοφαρίσει στο 70' ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Η βαθμολογία του ομίλου: Παρί 10, Ολυμπιακός 7, Μπενφίκα 4, Αντερλεχτ 1.

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Του αρκεί μια νίκη κόντρα στην Αντερλεχτ στο Νέο Φάληρο και περνά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του και όχι να τα περιμένει όλα από τον καταπληκτικό Ρομπέρτο.

Διαιτητής: Σκόμινα.

Κίτρινες:Μ. Περέιρα, Μάτιτς, Γιαταμπαρέ, Αμορίμ, Ρομπέρτο, Ντομίνγκες.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Γιαταμπαρέ(55' Εντινγκά), Φουστέρ(72' Μπονγκ), Σαβιόλα(46' Ντομίνγκες), Μήτρογλου, Σάμαρης.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μ. Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Αμορίμ(79' Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόζο(68' Λίμα), Μάρκοβιτς(72' Ντζούριτσιτς).
Allinsports
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ