2013-11-06 02:07:06
Φωτογραφία για Της τροπολογίας... στη ΝΔ για τον φόρο ακινήτων
Μετά τους 5 «γαλάζιους» βουλευτές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά αλλαγές στον φόρο των ακινήτων.

«Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ο κανόνας ότι οι οικονομικές αρχές οφείλουν να σχεδιάζουν την επιβολή φόρων με γνώμονα την αποφυγή περιορισμού της δημιουργίας εισοδήματος από τους πολίτες. Η σημερινή ανηλεής αύξηση των φόρων στα ακίνητα , και όχι μόνο σε περίοδο όπου ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της κοινωνίας βρίσκεται σε αδιέξοδο να αυξήσει τα εισοδήματά του, οδηγεί μαθηματικά τη χώρα μας σε πλήρη οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και πτώχευση. Απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα στη φορολογία και όχι να ψάχνουμε για έσοδα υποσκάπτοντας τη σταθερότητα των θεμελίων της οικονομίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της τροπολογίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η επιστολή των 5 «γαλάζιων»

«Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες». Υπό αυτόν τον τίτλο, καταθέτουν δι’ επιστολής προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη δική τους πρόταση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων πέντε βουλευτές της ΝΔ.


Ειδικότερα, οι κ.κ.Γ.Καρασμάνης, Γ.Κωνσταντόπουλος, Κ.Τσιάρας, Θ.Λεονταρίδης και Αλ.Κοντός, επισημαίνουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται η κατοχή και χρήση της αγροτικής γης, παρά μόνο το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της. Στην επιστολή τους καυτηριάζουν ακόμα τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους συντελεστές θέσης των αγροτεμαχίων, τις διακρίσεις ανάμεσα στις καλλιέργειες, την φορολόγηση κτισμάτων εντός της αγροτικής γης κτλ, ζητώντας ενόψει και της νέας ΚΑΠ την μεγιστοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και όχι τη συρρίκνωσή τους.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει για εισπρακτικούς λόγους, ζητούν το ποσό του φόρου να είναι συμβολικό, ενώ αντικρούουν το επιχείρημα ότι αν δεν φορολογηθεί η αγροτική γη, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, παραθέτοντας σειρά από τέτοια που ήδη εφαρμόζονται.

Κατόπιν τούτων, καταλήγοντας στην επιστολή τους προς τον κ.Στουρνάρα, οι βουλευτές επισημαίνουν πως η επιβολή «εύκολων» ταμειακών μέτρων, για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην εν γένει λειτουργία της πρωτογενούς παραγωγής. «Σπέρνοντας ανέμους, μόνο θύελλες θερίζεις», τονίζουν… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ