2013-11-06 10:58:06
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οίκος Ναύτου: Σκάνδαλο μεγατόνων

Η εφημερίδα γράφει ότι "συγκλονιστικές αποκαλύψεις και απίστευτες συνομιλίες στο φως για... τη «συμμορία των έξι» που λεηλατούσε ασφαλιστικά ταμεία".

ΕΘΝΟΣ: Οι τρεις μέρες της τρόικας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποδεικτικά στοιχεία, που θα επαληθεύουν τις κυβερνητικές θέσεις για την ελαχιστοποίηση του δημοσιονομικού κενού, ζήτησε η τρόικα κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στο μέγαρο της οδού Νίκης την Παρασκευή για ουσιαστική διαπραγμάτευση. Στο μεταξύ θα ολοκληρώσουν τις επαφές τους με υπουργούς και θα εκτιμήσουν τα δεδομένα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εφραίμ Φιλοθεΐτης: «Ερχεται το τελειωτικό χτύπημα»!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εκτρώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης λαμβάνουν μορφή γενοκτονίας του Ελληνισμού και όπως προφητικά είπε ο Αγιορείτης Γέροντας... Εφραίμ Φιλοθεϊτης: «Ερχεται το τελειωτικό χτύπημα»".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέοι όροι δόμησης στα εκτός σχεδίου

Η εφημερίδα γράφει ότι "φρένο στην οικοδόμηση κατοικιών στις εκτός σχεδίου περιοχές βάζει σχέδιο νόμου για τη χωροταξική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της χώρας που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην οικιστική ανάπτυξη και τις χρήσεις γης σε ολόκληρη την επικράτεια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μείωση 8% στις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιλεκτικές περικοπές συντάξεων, μεσοσταθμικά 8% για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και δραχμικές για το ΤΕΒΕ (220 ευρώ), με ταυτόχρονο συνδυασμό 8 μέτρων, παρουσίασε χθες στην τρόικα ο υπουργός Εργασίας, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή, ώστε να εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ για την επόμενη μέρα".

ΕΣΤΙΑ: Στην δίκη του νεοκρατισμού

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να απεμπλέξη την οικονομία από την ύφεση και να την επαναφέρη σε πορεία αναπτύξεως. Η τηλεοπτική συνέντευξις που παρεχώρησε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Πρετεντέρη (Mega) πιστοποίησε ότι το κύριο μέλημά του είναι η ανάπτυξις. Ολη του η προσπάθεια εκεί κατατείνει".

Η ΑΥΓΗ: Στο περιθώριο δύο στους τρεις Ελληνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ουσιαστικά εκτός των τειχών της Ευρωζώνης ωθείται η Ελλάδα από την κρίση και τα Μνημόνια, σύμφωνα και με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ευημερία στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βόμβα στα ασφαλιστικά ταμεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα «νύχια» της έδειξε η τρόϊκα με το «καλημέρα» της επιστροφής της στην Αθήνα, θέτοντας θέμα υλοποίησης της παλαιότερης δέσμευσης για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και μείωσης κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτες τριβές με την τρόικα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα θέματα του ασφαλιστικού καταγράφηκε η πρώτη απόκλιση μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων που άρχισε χθες. Στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι εκπρόσωποι των πιστωτών επέμεναν στη σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το 2014".

Ο ΛΟΓΟΣ: Απεργιακός πυρετός

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«εργασιακό λουκέτο» σήμερα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει στις 10.30 συγκέντρωση στην Ομόνοια".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Αίμα. Ψέμα. Τέλμα

Η εφημερίδα γράφει "Αίμα (δολοφονίες - πονοκέφαλος για κυβέρνηση και Χ.Α.). Ψέμα (η «σκληρή διαπραγμάτευση» γίνεται πάλι υποταγή). Τέλμα (η κυβέρνηση κλυδωνίζεται - η κοινωνία σε απόγνωση)".

ΤΑ ΝΕΑ: Από τους δήμους ο φόρος ακινήτων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μεταβίβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της είσπραξης και διαχείρισης του φόρου ακινήτων - και μάλιστα σε ανταποδοτική βάση, όπως συμβαίνει στις περισσότερες δυτικές χώρες - δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως ανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στο Mega".

Kontranews: Μας έφαγαν 800 δισ. και προχωράμε στην Ευρωκόλαση

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που έχει κάνει για την εφημερίδα μας γνωστός καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου που φημίζεται για το ήθος και την εντιμότητά του και την οποία σύντομα θα δημοσιεύσουμε ολόκληρη προκύπτει ότι μέχρι σήμερα τα 2 περιβόητα Μνημόνια, που υπέγραψαν οι 2 μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν στοιχίσει στον Ελληνικό Λαό πάνω από οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ".

NEWSBOMB: Οι τελευταίες βουτιές πριν από τις χειροπέδες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα, ούτε βεβαίως ότι θα κατέληγε προφυλακισμένος στην Κορυδαλλό".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΟΣ για τα παιδιά με λοιμώδη νοσήματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανατροπή-έκπληξη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«οι αριθμοί είναι ικανοποιητικοί για να στοιχειοθετήσουμε καλή επιχειρηματολογία, με δεδομένες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση». Με τη φράση αυτή υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετέφερε χθες το κλίμα της πρώτης συνάντησης που είχαν οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχοντας «ανά χείρας» θετικές εκπλήξεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2015

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξοδο από το τούνελ το 2014 και σημαντική επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης με ταυτόχρονη ουσιαστική υποχώρηση της ανεργίας το 2015 προβλέπει η φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ