2013-11-06 16:40:06
Φωτογραφία για Sathorn Unique: Πύργος φάντασμα στην Μπανγκόκ
Το Sathorn Unique έπρεπε να είναι μια άλλη αστραφτερή προσθήκη στην ολοένα αυξανόμενη ανοικοδόμηση  πολυτελών κατοικιών στην Μπανγκόκ

Ένας  ουρανοξύστης με πάνω από 600 σπίτια και καταστήματα. 

Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες σταματήσαν το 1998. Οι αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν εποχή άνθησης για την οικονομία της Ταϊλάνδης. Η χώρα βιώνει πιο ταχεία ανάπτυξη του ποτέ και εκατοντάδες έργα κατασκευής ξεκίνησαν στην πρωτεύουσα της Μπανγκόκ.Δεδομένου ότι ο πλούτος του λαού της χώρας αυξήθηκε είχε οραματιστεί ότι θα απαιτήσουν νέα, πολυτελή διαμερίσματα στα οποία να ζήσει.

Image Credit Flickr χρήστη Alex Drainville

49 ορόφους Sathorn της Unique βρίσκονταν στην τέλεια θέση - στην άκρη της παλιάς εμπορικής πόλης και σε απόσταση αναπνοής από τη νέα επιχειρηματική ζώνη διεθνείς. Οι επενδυτές πρέπει να έχουν τρίβουν τα χέρια τους με την προοπτική του κέρδους που θα πρέπει να έρχονται σύντομα το δρόμο τους.


Image Credit Flickr χρήστη Jonathan Burr

Image Credit Flickr χρήστη IMP1

Ωστόσο, από το 1997 ήταν πάνω. Οι επενδύσεις ήταν ανεξέλεγκτη και η φούσκα έμελλε να σκάσει. Σε ένα μόνο έτος, η οικονομία της Ταϊλάνδης συρρικνώθηκε κατά ένα τεράστιο δέκα τοις εκατό. Μέχρι τότε Sathorn Μοναδικές ήταν πάνω από τα δύο τρίτα πλήρης, αλλά ποτέ δεν ήταν να τελειώσει. Αντ 'αυτού, οι επενδυτές αποχώρησαν και το κτίριο είχε παγώσει στο χρόνο, ημιτελή και ακατοίκητες.

Ωστόσο, ο χρόνος είναι ένας μεγάλος θεραπευτής - για τις οικονομίες, τουλάχιστον - και τώρα τα περισσότερα από τα κτίρια που είχαν αρχίσει πριν από την κρίση του 1997 έχουν ολοκληρωθεί και οι ζήσει δεν έχει ακόμα το Sathorn Unique. Ίσως το σχέδιο είναι απλά πάρα πολύ μεγάλη και δαπανηρή, το κτίριο είναι πολύ παρήκμασε για να ανακάμψει. Βέβαια, η συγκεκριμένη είναι η πυρόλυση και η φύση αναλαμβάνει με τα δέντρα που αναπτύσσονται σε ορισμένα από τα μπαλκόνια.

Το πρωτότυπο φυλλάδιο υποσχέθηκε ενοικιαστές μια υπέροχη θέα της πόλης - και από την άποψη αυτή δεν έλεγε ψέματα. Το πανόραμα είναι απλά εκπληκτικό. Το τοπίο είναι ευκρινώς σύγχρονο και αντιπαρατίθεται από τη γοητεία της Chaopraya της πόλης του ποταμού. Ωστόσο, το μόνο μόνιμους κατοίκους ότι ο ουρανοξύστης προσέλκυσε ήταν τα αδέσποτα σκυλιά που έχουν εγκατασταθεί στον πρώτο όροφο του (και το οποίο εξερευνητές πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, τα σκυλιά δεν είναι φιλικό).

Υπάρχουν και άλλους πιθανούς κινδύνους. Οι σκάλες προς την κορυφή δεν είναι ασφαλείς και η ακούσια εξερευνητής αντιμετωπίζει δυνητικά θανατηφόρα πέφτει την άνοδό τους. Ούτε οι διάδρομοι - λακκούβες αφθονούν και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σβηστή, φυσικό φως με δύο δεκαετίες σκουπίδια σκορπισμένα.Ωστόσο, δεν έχουν κινδύνους του κτηρίου περιορίζεται στο εσωτερικό. Όταν βρέχει, ντόπιοι κρατήσει αποστάσεις τους από τον «Πύργο φάντασμα» στη γειτονιά τους. Υγρές συνθήκες αποδυναμώνουν τη δομή και έχουν μεγάλα τμήματα της τοιχοποιίας είναι γνωστό ότι πέφτουν από ψηλά.

Δεν είναι περίεργο ότι η πρόσβαση στο χώρο απαγορεύεται αυστηρά από τις αρχές της Ταϊλάνδης. Για το άμεσο μέλλον φαίνεται σαν το Sathorn Unique θα συνεχίσει τη σταθερή πτώση της, οι περιστασιακές τουρίστες μόνο (αν και προσωρινή) των κατοίκων της. Εκτός, βέβαια, από τα άγρια ​​σκυλιά του πρώτου ορόφου. Μην ξεχνάτε τα σκυλιά.

Πηγή: Τρελοί | Νέα και παράξενα!
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ