2013-11-07 00:21:14
Φωτογραφία για Συνάντηση διεθνών προσωπικοτήτων στην Αθήνα, για τις επιπτώσεις της λιτότητας και τις εναλλακτικές λύσεις
Γράφει ο Αιας

Στην Αθήνα στρέφονται αύριο και μεθαύριο τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας, στις... εργασίες του διήμερου συνεδρίου για την κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα, που διοργανώνει τo Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Οικονομίας, αλλά και της Πολιτικής σε οκτώ στρογγυλά τραπέζια θα αναλύσουν διεξοδικά:

- Τα προβλήματα που προκύπτουν για την παγκόσμια ανάπτυξη από τη συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη.

- Τις επιπτώσεις της λιτότητας στην παραγωγή και την απασχόληση.

- Τις προεκτάσεις της πιστωτικής σύσφιξης για την οικονομία και τις χρηματαγορές.

- Τις ευρύτερες επιπτώσεις των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του κρατικού χρέους για την οικονομική πολιτική σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

- Τις εναλλακτικές λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη.

- Την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών και τη χρηματοοικονομική μεταρρύθμιση.


Ανάμεσά τους ο László Andor Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, ο Αιμίλιος Αυγουλέας Καθηγητής στην έδρα Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο Γεράσιμος Αρσένης Πρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ και πρώην Υπουργός, η Kerstin Bernoth Επιστημονική Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW Berlin) και Καθηγήτρια Οικονομικών στη Σχολή Διακυβέρνησης Hertie στο Βερολίνο, οDuncan Campbell Διευθυντής Σχεδιασμού Πολιτικής για την Απασχόληση στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ο Γιάν. ΔραγασάκηςΒουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Philippe Gudin de Vallerin Διευθυντής και επικεφαλής οικονομολόγος Ευρώπης, Barclays, ο Mar Guðmundsson Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλανδίας, ο Martin Hellwig Διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη Γερμανία για την Έρευνα στα Συλλογικά Αγαθά, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και πρώτος πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον Συστημικό Κίνδυνο, ο Lex HoogduinΚαθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν και στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η Λούκα Κατσέλη Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ηλίας Κικίλιας Διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, ο Massimiliano La Marca Οικονομολόγος, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, ο Yves Mersch Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και της Γενικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Δημ. Παπαδημητρίου Πρόεδρος του Levy Economics Institute, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Οικονομικών και κάτοχος της έδρας Jerome Levy στο Bard College της Νέας Υόρκης,οEbrahim Rahbari Διευθυντής, Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Οικονομικών, Citigroup, ο Lord Robert Skidelsky Επίτιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και συγγραφέας της τρίτομης βιογραφίας του John Maynard Keynes, ο Λουκάς Τσουκαλης Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην έδρα Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ο Δημ. ΒαγιανοςΚαθηγητής Χρηματοοικονομικών στη London School of Economics και Διευθυντής του Κέντρου Paul Woolley για τη Μελέτη των Δυσλειτουργιών των Αγορών Κεφαλαίου, ο L. Randall Wray Ανώτερος Ερευνητής στο Levy Economics Institute και Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι–Κάνσας και ο Γ. Ζαββός Νομικός Σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην ευρωβουλευτής και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (08:00-19:00) και το Σάββατο (09:00-20:00) στο Μέγαρο Μουσικής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι πιο διάσημες δίδυμες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι πιο διάσημες δίδυμες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ