2013-11-07 01:44:17
Φωτογραφία για Όταν σκορπάνε όλοι...
Του Αλέξη Γούδα*

Βλέπεις το κύμα της κρίσης μας σκέπασε όλους. Εμάς και τα παρελκόμενά μας. Δουλειές, οικογένειες, συνήθειες, καθημερινότητα… φίλους. Ανακάτεψε την ζωή μας σαν τράπουλα.

Έστειλε τον έναν εδώ τον άλλον εκεί .Αποφάσισε για εμάς ολότελα. Σε πολλές περιπτώσεις δε μας έδωσε ούτε δυνατότητα επιλογής. Γκρεμός σου λέει… πήδα κ αν βρεις κλαδί κρατήσου αν όχι γκρεμοτσακίσου , μάζεψε τα συντρίμμια σου ένα - ένα και βρες μετά μονοπάτι για πάνω. Έθεσε και τις μοναξιές μας σε νέα βάση. Παλιά επιλέγαμε εμείς να μείνουμε λίγο μόνοι. Τώρα μας επέλεξε η μοναξιά… select all… και τέλος! Φάε τη σάρκα σου φίλε.

Ο ένας μετανάστης… ο άλλος πίσω στο χωριό, άλλος πλανόδια σκιά, άλλος νοικοκυριό και τα κεφάλια μέσα. Σκόρπισε το παρεάκι παιδιά.Έσπασε η αλυσίδα. Έτσι θα γινόταν σίγουρα.

Τα ρίγη της πρώιμης νεότητας δεν κρατάνε πολύ. Δανεικά είναι κ αυτά και η τρέλα που σέρνουν μαζί. Σοβαρεύουν οι κουβέντες τώρα. Έχουμε ζητήματα σοβαρά να λύσουμε. Επιβίωσης.


Τέρμα οι γελοιότητες, τα ρεζιλίκια σε δημόσιους χώρους, τα μεθύσια, τα γκομeνίσματa… τα αστεία …πόσο δυνατά γελούσαμε ρε! Μούγκα τώρα! Ξυπνάμε νωρίς πια. Φροντίζει το άγχο . Βάλθηκε να κάνει το ξυπνητήρι για όλους. Και αν βρούμε λίγο χρόνο ανταλλάσσουμε παρηγοριές στο διαδίκτυο. Σα μακρινοί συγγενείς. Στο μυαλό του καθενός ανταμώνουν οι αναμνήσεις κάθε τόσο. Κουβαλάμε ο ένας τον άλλον. Κάτι είναι κ αυτό. Είναι φορτίο δύναμης. Για τα δύσκολα βράδια. Και τους μοναχικούς περιπάτους στις καινούριες μας ζωές. Μεγάλη υπόθεση η φιλία. Δε γράφω αληθινή ανιδιοτελής κ.τ.λ.  Εννοούνται. Μεγαλείο να κουβαλάς τους φίλους μέσα σου. Όπου και να βρίσκονται.

*Από το blog του Καστοριανιού νεαρού τραγουδοποιού Αλέξη Γούδα.

pinakio.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ