2013-11-07 10:23:46
Φωτογραφία για Για μια ακόμη χρονιά δε θα γίνει η «Νικηφόρος»
Μετά την απόφαση της Τουρκίας για την άσκηση «Ταύρος» Για μια ακόμη χρονιά δε θα γίνει η «Νικηφόρος»

Λευκωσία: Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε και επίσημα αργά το απόγευμα αυτό που όλοι γνώριζαν προ καιρού: Ότι δηλαδή, η άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος» δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η απόφαση για μη πραγματοποίηση της άσκησης αιτιολογείται όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την απόφαση της Τουρκίας να μην «πραγματοποιήσει τη στρατιωτική άσκηση "Ταύρος"».

Υπενθυμίζεται ότι απόψε πραγματοποιείται στο πεδίο βολής «Κάμπος του Μύλου», στην Ορούντα το νυχτερινό σκέλος της άσκησης της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «Αστραπή».

Στην άσκηση, την οποία θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά.

Η άσκηση, που ξεκίνησε χθες, πραγματοποιείται μετά την κατάργηση των μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων, όπως ήταν η «Νικηφόρος», προκειμένου να διατηρηθεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς σε ικανοποιητικά επίπεδα.


Η άσκηση διεξάγεται σε επίπεδο Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας του στρατεύματος.

Δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος η τουρκική στρατιωτική άσκηση «Ταύρος», ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα.

Σε δήλωσή του ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ ανακοίνωσε σήμερα ότι η άσκηση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος. Για το θέμα, πρόσθεσε, ήρθε σε επαφή και διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς στην Τουρκία.

«Αξιολογήσαμε ότι αυτή η απόφασή μας θα είναι βοηθητική προς την κατεύθυνση επανέναρξης από εκεί που έμειναν των διαπραγματεύσεων για μια συνολική λύση με την αναμενόμενη συνάντηση των ηγετών το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

Πηγή: philenews
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ