2013-11-07 15:10:33
Φωτογραφία για Σκληρές αερομαχίες μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδος
Στην πιο σκληρή τους αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς πιλότους αναμένεται να βρεθούν σε λίγες μέρες οι Έλληνες χειριστές των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Το πολεμικό θέατρο θα στηθεί εντός του F.I.R του Τελ-Αβίβ και θα εμπλακούν αμερικανικά F-15 καθώς επίσης και Ιταλικά Tornado και ΑΜΧ.

Πρόκειται για μία καινούργια άσκηση που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ και στόχο έχει να δοκιμαστούν νέα αιφνιδιαστικά επιχειρησιακά σχέδια που θα έχουν πολλές απαιτήσεις.

Η πολυτυπία των αεροσκαφών θα αποκαλύψει τυχόν μειονεκτήματα ή πλεονεκτήματα που υπάρχουν σε αυτά , ώστε οι αποστολές που θα αναθέτοντα σε αυτά να είναι προσαρμοσμένες στις παρατηρήσεις αυτές.

Στόχος της άσκησης όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Τελ-Αβίβ είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων, η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την ανάπτυξη νέων τακτικών στον εναέριο αγώνα, αλλά κυριότερα να προσφέρουν στα ξένα πληρώματα που θα έρθουν τη δυνατότητα να ασκηθούν σε ένα άγνωστο και νέο περιβάλλον για αυτά.


Το Ισραήλ θα επιστρατεύσει για τις ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων τους καλύτερους πιλότους που διαθέτει . Από ελληνική πλευρά θα αποσταλούν από τη 340 Μοίρα τέσσερα F-16 με ομάδα 45 ατόμων (ιπτάμενοι και τεχνικοί), που θα παραμείνουν εκεί από τις 17 έως και τις 28 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της η ισραηλινή Αεροπορία θα επιστρατεύσει όλους των τύπους των μαχητικών που διαθέτει όπως F-16 block 30 και F-16I, F-15C/D και F-15I.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη επίσκεψη μαχητικών αεροσκαφών στο Ισραήλ και συγκεκριμένα της 337Μ με αεροσκάφη F-16 block 52+ το Τελ -Αβίβ έμεινε εντυπωσιασμένο από τις ικανότητες των πιλότων μας και τους θεωρούν δύσκολους αντιπάλους.

Γ.Κοκ.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/291736/sklhres-aeromaxies-metaksy-israhl-kai-ellados#ixzz2jxfh54pt
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ