2013-11-07 15:47:06
Φωτογραφία για Στο μάτι του κυκλώνα ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων έπληξε αρκετά η προχθεσινή κακοκαιρία, εμφανίζοντας τα πρώτα προβλήματα στο φετινό χειμώνα. Από τη μια η ισχυρή βροχόπτωση που για ώρα έπληξε την περιοχή και από την άλλη οι ισχυροί άνεμοι, προκάλεσαν δεκάδες ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο κυρίως, αλλά και σε καλλιέργειες.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, παρουσιάζοντας την εικόνα μετά την κακοκαιρία, εστίασε στον ορεινό όγκο που δέχθηκε μεγάλες ποσότητες νερού, αφού άνοιξαν οι ουρανοί. Από την άλλη οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τα πεδινά του δήμου.

Η περιοχή στα Ρόβια, την Ανδρίτσαινα, τη Λινίσταινα και το Δραγώγι, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, μαζί με την παραποτάμια ζώνη από το Πλουτοχώρι έως τη Δαφνούλα. Σε όλα αυτή την έκταση υπήρξαν προβλήματα από καταπτώσεις βράχων, λασπορροές, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Στην παραποτάμια ζώνη υπήρξε ανησυχία όχι μόνο από την έντονη βροχόπτωση και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε, αλλά και από την άνοδο της στάθμης του ποταμού Αλφειού, που ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρή μεταβολή.


Από την άλλη πλευρά οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στα Μακρίσια και στο Καλλίκωμο, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τους πολίτες και τις ιδιοκτησίες τους.

Από το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των προβλημάτων και οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται και σήμερα αφού είναι πολύ μεγάλο το εύρος της περιοχής που επλήγη.

* Φωτό αρχείου

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ