2013-11-07 19:47:05
Φωτογραφία για 3500 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11/2013
Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά από την ανένδοτη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σήμερα (Υφυπουργό κο Μπέζα), έχω εξουσιοδότηση να σας μεταφέρω την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ για επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα 11/11/2013, επί αόριστο. 

Την άλλη εβδομάδα, θα έρθει το μήνυμα στο e-dapy για το ύψος του claw back, που δεν θα είναι το τελικό Οι συμβάσεις όλων των εργαστηρίων λήγουν την 31/12/2013... 

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2014 θα είναι μειωμένος σε σχέση με το 2013...

Η εξίσωση: τιμολόγιο 1991 + ασφαλιστική τιμή + υποκοστολόγηση + στάση πληρωμών ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών οφειλών + ISO + rebate + claw back + ελεγκτικές εταιρείες + εφορία κλπ, κάνει αδύνατη την επιβίωση και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Η υποχρηματοδότηση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αντιστοιχεί σε τριτοκοσμική χώρα, κάτι που αποφεύγει μετά μανίας να ομολογήσει η πολιτική ηγεσία, με ειλημμένη απόφαση να θυσιαστεί ο εργαστηριακός τομέας, προς όφελος των μεγάλων εγχώριων ή ξένων επιχειρηματικών ομίλων. 


Ζητήθηκε και θα δοθεί το δίκαιο αίτημα της κάλυψης και της προστασίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων για τυχόν κακόβουλες πράξεις εκ μέρους του ΥΥΚΑ σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο. 

Δρομολογείται προγκρόμ νομικών ενεργειών. 

Ο κύβος ερρίφθη...

Πάρτε χαρτί και μολύβι για να διαπιστώσετε ότι είναι αδύνατη η επιβίωση σε περιβάλλον ΕΟΠΥΥ. 

Ενημερώσετε τους συναδέλφους των περιοχών σας και οργανωθείτε. Τα μηνύματα από αρκετές περιοχές της χώρας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με συμμετοχή στην απεργία κοντά στο 98% !!!! 

Εάν οι ανώτερες επιταγές είναι να κλείσουμε, οι δικές μας επιταγές είναι να... μαυρίσει ο χάρτης !!!

Μετά τιμής 

Άννα Μαστοράκου

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Μέλος ΔΣ ΠΟΣΙΠΥ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ