2013-11-07 21:55:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Μνημόσυνο στη μνήμη του γνωστού Πατρινού εμπόρου Ιωάννη Διαμαντόπουλου
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του γνωστού έμπορου της Πάτρας Ιωάννη Διαμαντόπουλου σε ηλικία 87 ετών και η οικογένεια του θα τιμήσει τη μνήμη του την προσεχή Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στις 9.30 το πρωί με ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αρόη.

Ο εκλιπών που έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοεμβρίου του 2012, διατηρούσε ως γνωστό επί σειρά ετών, μαζί με την οικογένειά του, καταστήματα με παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές και καρναβαλικές στολές στην πόλη, πίσω από τον ιερό ναό της Παντάνασσας.

Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, τη δουλειά του οποίου με τις παραδοσιακές στολές συνεχίζει επάξια η κόρη του Κατερίνα, είχε ξεκινήσει με ένα στιλβωτήριο στην οδό Γούναρη και στη συνέχεια άνοιξε κατάστημα με στολές στην Κορίνθου και αργότερα στην οδό 25ης Μαρτίου, πίσω ακριβώς από την Παντάνασσα.

Είχε πάθος με τις παραδοσιακές στολές, ενώ τιμούσε, κάθε χρόνο, με το δικό του διαφορετικό τρόπο τις Εθνικές μας Εορτές, βάζοντας τραγούδια στο μεγάφωνο έξω από το κατάστημα του. Τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου λόγω του πένθους, δεν ακούστηκαν στο μαγαζί του τα γνωστά επετειακά τραγούδια του έπους του ’40 με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο

Ο πολύ αγαπητός σε όλους κυρ Γιάννης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έσβησε πέρυσι τέτοια εποχή μετά από νοσηλεία περίπου μιας εβδομάδας. Ο εκλιπών είχε ακόμα δύο γιους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ