2013-11-08 03:32:06
Φωτογραφία για Το Ιράν ανησυχεί για μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Hossein Dehqan, προειδοποίησε ότι οι εχθροί της χώρας σχεδιάζουν πιθανότατα την... πραγματοποίηση καταστροφικών κυβερνοεπιθέσεων έναντι των βιομηχανικών και επιστημονικών υποδομών της χώρας.

Φυσικά, ένας από τους βασικότερους «υπόπτους» είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες φημολογείται ότι έχουν εμπλακεί στην ανάπτυξη του Stuxnet, του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων το 2010.

«Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο είναι γεγονός. Σήμερα, η τεχνολογία πληροφοριών έχει θεσμοθετηθεί σε όλους τους φορείς και η κατάληψη των συστημάτων πληροφοριών αποτελεί τον βασικότερο στόχο των εχθρικών δυνάμεων – μία παραβίαση στον τομέα αυτόν θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική» δήλωσε ο Dehqan, σύμφωνα με το Fars News.

Μετά από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κρίσιμα προγράμματα της χώρας, μέσω του διαβόητου ιού Stuxnet, το Ιράν ισχυρίζεται ότι έχει αποκρούσει πολλαπλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η χώρα αρνείται επίσης τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από αξιωματούχους των ΗΠΑ σχετικά με εμπλοκή της στις επιθέσεις DDoS, που πραγματοποιήθηκαν έναντι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, από την ομάδα hacking Izz ad-Din al-Qassam.
SecNews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ