2013-11-08 04:19:06
Φωτογραφία για Ενοποιούνται οι φορολογικές και τελωνειακές αρχές της Σλοβενίας
Η ενοποίηση των φορολογικών και τελωνειακών αρχών της Σλοβενίας σε μία ενιαία οικονομική διοίκηση, σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, αποτελεί το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της κυβέρνησης της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αποστολή της νέας Οικονομικής Διοίκησης θα είναι η συλλογή φόρων και δασμών. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης πολλοί τελωνειακοί υπάλληλοι θα εκτελούν πλέον τα καθήκοντα εφοριακών.

Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι το κόστος της προωθούμενης συγχώνευσης θα ανέλθει σε 1.000.000 ευρώ περίπου, ωστόσο αναμένει ότι η διαρκής εξοικονόμηση πόρων θα ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος αυτό, ενώ η ενοποίηση θα συμβάλλει και στην αύξηση των εσόδων μέσω της αποτελεσματικότερης συλλογής φόρων.

Η συγχώνευση φορολογικών και τελωνειακών αρχών είχε προταθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση, την περασμένη άνοιξη, ωστόσο το νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί υπό την πίεση αντιδράσεων των συνδικάτων. Οι συνομιλίες με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα ξεκίνησαν εκ νέου τον Οκτώβριο, μετά την υποβολή νέας πρότασης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ