2013-11-08 12:39:07
Φωτογραφία για Δρακόντεια μέτρα στη δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία
Με ισχυρή αστυνομική παρουσία αλλά και με έναν μεγάλο αριθμό κόσμου να θέλει να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία.

Το Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης από τα ξημερώματα είναι ζωσμένο από διμοιρίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε μία προσπάθεια να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο έντασης και επεισοδίων που δε θα βοηθούσε σε καμία περίπτωση την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Από νωρίς στη Νεάπολη έφτασαν δύο λεωφορεία από τον Προφήτη Ηλία γεμάτα από κατοίκους του χωριού, συγγενείς και φίλους των θυμάτων ενώ νωρίτερα στο χώρο βρέθηκαν – υπό το βλέμμα των αστυνομικών – και οι συγγενείς των κατηγορουμένων. Η δικαστική αίθουσα αλλά και οι χώροι του Δικαστικού Μεγάρου έχουν χωριστεί στα δύο προκειμένου οι δύο πλευρές να μην έρθουν σε επαφή ενώ για να περάσει κανείς στο εσωτερικό της αίθουσας περνά πρώτα από μαγνητική πύλη και εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο. Όλα γίνονται σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα με τη διπλή δολοφονία να βαραίνει πάνω από ένα ολόκληρο χωριό και την αστυνομία να ανησυχειί μέχρι και σήμερα, τόσους μήνες μετά το μακελειό. Εξάλλου για την εκδίκαση της υπόθεσης έχουν γίνει συσκέψεις και έχουν μελετηθεί σενάρια προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στην ακροαματική διαδικασία ο πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννης.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ