2013-11-08 14:42:10
Φωτογραφία για Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί εκ νέου η ΠΟΠΕΚ
To αίτημά της για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης επαναλαμβάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η ΠΟΠΕΚ επανέρχεται στο θέμα πριν επιδεινωθούν οι κλιματολογικές συνθήκες εν όψει χειμώνα, τονίζοντας ότι η εξίσωση των ΕΦΚ στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων του πρώτου και κατ' επέκταση στη σημαντικότατη απώλεια φορολογικών εσόδων (700 εκατομμύρια ευρώ).

Συγκεκριμένα, οι πρατηριούχοι προτείνουν τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης από 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο, δηλαδή στα επίπεδα της περιόδου 2011 - 2012, προκειμένου «να προκύψουν υψηλά δημόσια έσοδα από την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, σχολεία, ανέργους, ηλικιωμένους κλπ., να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο».

Η Ομοσπονδία μιλά επίσης για τις αρνητικές συνέπειες που είχε την περασμένη χειμερινή περίοδο η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο περιβάλλον, «λόγω της εκτεταμένης χρήσης καυσόξυλων και άλλων υλικών για την θέρμανση των κατοικιών, η οποία επέφερε και θα επιφέρει αν συνεχιστεί σημαντικό πρόσθετο κόστος στο σύστημα υγείας».

«Ζητούμε να διερευνηθούν τα επιχειρήματα των θέσεων μας για τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από την ακύρωση του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ