2013-11-08 20:00:07
Φωτογραφία για Μίκα Ιατρίδη: «Ο Υπουργός Ναυτιλίας ιεραρχεί γεωγραφικά την ΑΟΖ»
Η Βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για την ΑΟΖ Καστελόριζου.

«Είναι πρωτοφανές υπουργός Ελληνικής κυβέρνησης να ιεραρχεί γεωγραφικά την ΑΟΖ.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στη Βουλή ότι «μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ΑΟΖ εκτείνεται μόνο στα νοτιανατολικά μας παράλια και γύρω από το Καστελόριζο ως πιο επικίνδυνη περιοχή, αλλά σίγουρα το πρώτο μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε τις επενδύσεις, οι οποίες θα γίνουν για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης», συνιστούν μια καινοφανή προσέγγιση στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει, πράγματι, θέσει σε δεύτερη μοίρα τα Δωδεκάνησα. Μια ακριτική περιοχή στην οποία η, εξ ανατολών, γειτονική μας χώρα επιδιώκει να δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια για προφανείς λόγους.

Εξηγείται, πάντως, η εμμονή της συγκυβέρνησης να απαξιώνει συνεχώς την νησιωτική Ελλάδα, να της στερεί κομβικές δημόσιες υπηρεσίες, να κόβει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει τους κατοίκους από τα νησιά μας.

Ως εκλεγμένη βουλευτής είχα την εντύπωση ότι «σίγουρα το πρώτο μας μέλημα» είναι να προστατεύουμε όλη την Ελλάδα και όχι συγκεκριμένες περιοχές. Φαίνεται ότι τα μέλη της συγκυβέρνησης έχουν άλλη γνώμη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ