2013-11-08 23:12:06
Φωτογραφία για Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από Περιφερειάρχη Αττικής για κατασκευή Κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο Καματερό
Ομιλία Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιάννη Σγουρού

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να υπογράψουμε από κοινού με το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού, κ. Νίκο Σαράντη, την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Ο.Τ. 674 Δ.Κ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ».

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αποτελεί πραγματικά μία πάγια απαίτηση των δημοτών της περιοχής.

Σήμερα στο Καματερό δεν υπάρχει κανένα δημοτικό κτήριο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τέλεση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Για το λόγο αυτό ο Δήμος αναγκάζεται να εκμισθώνει κτίρια, τα οποία όμως δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές.

Αυτή ακριβώς την ανάγκη ερχόμαστε να ικανοποιήσουμε σήμερα με ένα σύγχρονο κτηριακό έργο, το οποίο έχει μελετηθεί, ώστε να προσαρμόζεται και να λειτουργεί αρμονικά με το υφιστάμενο οικιστικό περιβάλλον της περιοχής.


Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι διαδικασίες δημοπράτησης, συμβασιοποίησης και υλοποίησής του να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, πάντα όμως τηρουμένων των προβλεπομένων νομίμων διαδικασιών και προθεσμιών.

Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες, προχωρά και υλοποιεί αταλάντευτα το πρόγραμμά της χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τις περιοχές της Αθήνας σε προνομιούχες και μη, ούτε διαχωρίζουμε τους πολίτες σε πατρικίους και πληβείους.

Είμαστε εδώ, για να στηρίζουμε έμπρακτα όσους το έχουν ανάγκη και όσους με την καθημερινή τους πρακτική και ενασχόληση αποδεικνύουν ότι αξίζουν αυτή τη στήριξη.

Δεν ασκούμε την πολιτική από τα γραφεία αλλά παρακολουθούμε από κοντά όλα τα έργα.

Ο σκοπός της παρουσίας μας είναι διπλός.

Θέλουμε από τη μία να έχουμε ιδία γνώση για την πορεία υλοποίησης των έργων του προγράμματός μας και να επιλύουμε εν τη γενέσει τους τα όποια προβλήματα.

Παράλληλα, θέλουμε να καταδείξουμε σε όλους τη μέγιστη σημασία που δίνουμε στην ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία.

Σήμερα επισκεφθήκαμε δύο έργα μεγάλης σημασίας που εκτελούνται στην περιοχή:

α) την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου με παράλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, προϋπολογισμού 9.840.000 ευρώ, το οποίο πληρώνεται αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Αττικής,

Ας μην ξεχνάμε ότι στο πρόγραμμα δράσεων του ΠΕΠ Αττικής δεν περιλαμβάνεται η δημιουργία αθλητικών υποδομών. Στόχος μας είναι να δώσουμε μία γόνιμη διέξοδο στη νεολαία κρατώντας την παράλληλα μακριά από άλλους ολισθηρούς δρόμους.

β) την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στους Αγίους Αναργύρους, προϋπολογισμού 2.897.000 ευρώ, το οποίο πληρώνεται από το ΕΣΠΑ.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να σας παραθέσω ορισμένα στοιχεία που καταδεικνύουν τη μέγιστη σημασία που δίνουμε στην κατασκευή παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών, με αποκλειστικό στόχο την αποτελεσματική συνδρομή μας στον αγώνα που η σύγχρονη γυναίκα δίνει καθημερινά, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο σύνθετο ρόλο της εργαζόμενης μητέρας.

54 παιδικοί σταθμοί, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκ €, υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο.

Έχουν ολοκληρωθεί 10 εξ’ αυτών και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσουμε όσο περισσότερους μπορούμε μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και δεν σταματάμε εδώ.

Τη δεκαετία 2003-2012 υλοποιήσαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 85 εκ. €.

Εκτελούμε ή έχουμε δημοπρατήσει και θα συμβασιοποιήσουμε άμεσα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 75 εκ. € από πόρους του ΕΣΠΑ.

Έχουμε προβλέψει στο πρόγραμμά μας για το έτος 2014 συνολικές πιστώσεις άνω των 30εκ. €.

Υλοποιούμε έργα οδοποιίας, έργα ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αστικών αναπλάσεων, έργα κοινωνικών υποδομών, έργα αθλητισμού και πολιτισμού.

Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε για όσο διάστημα βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση:

Εμείς δεν μιλάμε πολύ αλλά αφήνουμε το έργο μας να μιλήσει για εμάς.

Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας για γιορτές και πανηγύρια αλλά τα διαθέτουμε με σύνεση και υλοποιούμε έργα υποδομής, τα οποία παράγουν ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ουσιαστικά επιστρέφονται στους πολίτες.

Εμείς με το έργο μας προσπαθούμε να καλύψουμε το σύνολο των πολιτών της Αττικής, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς σκοπιμότητες.

Στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες.

Στο δρόμο αυτό που έχουμε χαράξει και επιμένουμε να ακολουθούμε σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους.

Μόνο μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να πάμε αντίθετα στη μιζέρια και την κατήφεια της εποχής.

Όλοι μαζί μπορούμε με πρόγραμμα και πολύ δουλειά να τα καταφέρουμε.

Αυτό οφείλουμε να πράξουμε και αυτό ακριβώς θα πράξουμε.

--------------------------------------------------------------------------

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης κατασκευής Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων για πολιτιστικές δραστηριότητες στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστα Παπαντωνίου, καθώς και των Περιφερειακών Συμβούλων Γεωργίας Ερμίδου, Ιωάννας Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου και Αλέξανδρου Σαμόλη

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

 Περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί σε έργα στη Δυτική Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής και από την πρώην Νομαρχία Αθηνών

 Δεν υπάρχουν «θα» για εμάς. Είμαστε άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων

 Στο σχεδιασμό των έργων, η Δυτική Αθήνα έχει σημαντικό μερίδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε σήμερα στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων για πολιτιστικές δραστηριότητες στο Καματερό, μαζί με τον Δήμαρχο, Νίκο Σαράντη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αποτελεί πραγματικά μία πάγια απαίτηση των δημοτών της περιοχής.

Ο κ. Σαράντης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Αττικής, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία αυτού του έργου, αφού θα είναι το πρώτο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, το οποίο θα είναι πλέον σε θέση να στεγάσει όλες τις κοινωφελείς ανάγκες του Καματερού που αφορούν στην Πρόνοια και στον Πολιτισμό. Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως η στήριξη της Περιφέρειας σε καιρούς δύσκολους που ο νόμος του «Καλλικράτη» και οι περικοπές των εσόδων από την Κεντρική Διοίκηση τους καθιστά δυσκολότερους, αναδεικνύεται ως εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκο Σαράντη και τους τοπικούς φορείς για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Από την πρώην Νομαρχία Αθηνών και εν συνεχεία από την Περιφέρεια Αττικής, τη δεκαετία 2003-2012 έχουμε υλοποιήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 85 εκ. €, ενώ εκτελούμε ή έχουμε σε διαδικασία άμεσης υλοποίησης έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκ. € στη Δυτική Αθήνα, η οποία πάντα είναι στις προτεραιότητές μας. Θα συμφωνήσω με το Δήμαρχο για τα προβλήματα που έχουμε από τον «Καλλικράτη», με κυριότερα όλων να είναι οι περικοπές στους πόρους που αγγίζουν το 67% και η μεταφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλών αρμοδιοτήτων χωρίς όμως την παραχώρηση και των αντίστοιχων πόρων. Παρ’ όλα αυτά κρατιόμαστε όρθιοι, αφού από το 2003 τα χρήματά μας δεν τα σπαταλήσαμε σε χορούς και γιορτές, αλλά τα δεσμεύουμε αποκλειστικά για έργα. Σήμερα στο Καματερό δεν υπάρχει κανένα δημοτικό κτήριο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τέλεση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Για το λόγο αυτό ο Δήμος αναγκάζεται να εκμισθώνει κτίρια, τα οποία όμως δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές. Αυτή ακριβώς την ανάγκη ερχόμαστε να ικανοποιήσουμε σήμερα με ένα σύγχρονο κτηριακό έργο, το οποίο έχει μελετηθεί, ώστε να προσαρμόζεται και να λειτουργεί αρμονικά με το υφιστάμενο οικιστικό περιβάλλον της περιοχής. Οι άνθρωποι της περιοχής αυτής προέρχονται κυρίως από τη μεσαία και την εργατική τάξη, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Καλά είναι τα πτυχία, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι οι εμπειρίες της ζωής και ο κόσμος εδώ είναι γεμάτος από εμπειρίες. Θέλω να τονίσω επιπλέον πως εδώ οι άνθρωποι είναι οι εκφραστές της λαϊκής ψυχής και μαζί τους συμπορευόμαστε».

Πριν από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκο Σαράντη επισκέφτηκαν δύο σημαντικά έργα στο Καματερό προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Τα δυο έργα αφορούν: 

 την Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου με όλες τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ), χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους

 την Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού, 60 θέσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2.897.000 Ευρώ (με ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Λίγα λόγια για τα έργα:

 Το Κλειστό Γυμναστήριο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, που περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών, χώρο γυμναστηρίου, κερκίδες (περίπου 400 θέσεων), αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. 117, που θα περιλαμβάνει 40 θέσεις επιβατικών αυτοκινήτων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 8.000.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)

 Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και έχει προϋπολογισμό 2.897.000 ευρώ, αποτελείται από Υπόγειο, Ισόγειο και Α’ όροφο. Έχει δυναμικότητα 60 παιδιών (ηλικίας από 2 μηνών έως και 5,5 ετών) και πρόκειται να στεγάσει, εκτός από τους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού, και διοικητικούς και βοηθητικούς χώρους. Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί η παρουσία σύγχρονων στοιχείων κατασκευής, όπως μονώσεις κατά πολύ αυξημένες λόγω ΚΕΝΑΚ, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, διπλοί θερμομονωτικοί υαλοπίνακες ασφαλείας, φωτοβολταϊκά στοιχεία, γεωθερμία. Ως στοιχείο ιδιαίτερης βαρύτητας χαρακτηρίζεται επιπλέον η ευχέρεια και η οικονομικότητα της συντήρησης των κατασκευών και φυσικά η ασφάλεια των παιδιών.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ