2013-11-08 23:42:35
Φωτογραφία για Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-70
Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την πρεμιέρα της Euroleague, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 79-70 στο Palau Blaugrana και κάνοντας το 2-2 στον Α' Όμιλο.

Η ΤΣΣΚΑ αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα που... φλέρταρε με δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα όμως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (20π.) πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε τους Καταλανούς στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 79-70!

Η νίκη ήταν το ζητούμενο και για τις δυο ομάδες μετά την περασμένη... διαβολοβδομάδα, όταν η η ΤΣΣΚΑ Mόσχας υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ενώ η Μπαρτσελόνα γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από την Ναντέρ, με τους Καταλανούς να ρίχνουν ευθύνες ακόμα και στον Κώστα Παπανικολάου!

Πάντως οι Μοσχοβίτες του Μεσίνα παρουσιάστηκαν πιο διαβασμένοι στα πρώτα λεπτά, πέρασαν την μπάλα στο ''ζωγραφιστό'' με τον Σάσα Καούν που κέρδισε κατά κράτος τις μονομαχίες με τον Λάμπε και προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς με +7 (9-16) στο 5'45''. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΤΣΣΚΑ είχε πέντε ασίστ σε αυτό το διάστημα έναντι μόλις μιας της Μπαρτσελόνα που υπέπεσε σε πέντε λάθη!


Οι Καταλανοί αντέδρασαν άμεσα, ο Ναβάρο έδωσε λύσεις πίσω από τα 6μ.75 ενώ ο Αμπρίνες από τη γραμμή των βολών μείωσε σε 18-20 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Ο ρυθμός ανέβηκε στη συνέχεια, με τους Τεόντοσιτς, Γουίμς να σκοράρουν από την περιφέρεια και τους Χριάπα, Καούν να δημιουργούν προβλήματα στη ρακέτα της Μπαρσελόνα.

Ο Καούν έκανε το 29-34 στο 14'56'' ενώ η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, με τον Μίτσοφ να διαμορφώνει το 33-38, στα 2'49'' για τη λήξη του ημιχρόνου. Από την άλλη πλευρά, οι ''μπλαουγκράνα'' του Πασκουάλ (σ.σ. οι φίλοι της Μπαρτσελόνα είχαν σηκώσει πανό στήριξης στο Palau!) προσπάθησαν να αντιδράσουν. Ο Τόμιτς μείωσε σε 35-38 όμως η ΤΣΣΚΑ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ της 35-40.

Η ανάπαυλα έκανε καλό στην Μπαρτσελόνα, ο ρυθμός ανέβηκε... επικίνδυνα και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πήρε πάνω του τους ''μπλαουγκράνα''! Ο ''La Bomba'' αρχικά έκανε το 51-42 ενώ έστειλε τη διαφορά στο +10 (57-47) στο 26'45'', έχοντας 3/3 τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Ο κάπτεν της Μπάρτσα έδωσε τη σκυτάλη στον Χουέρτας και ο Βραζιλιάνος με νέο τρίποντο έγραψε το 60-47 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που παρασύρθηκε από το γρήγορο τέμπο των γηπεδούχων!

Ο Ναβάρο ήταν ασταμάτητος, μαζί του και η Μπαρτσελόνα που προηγήθηκε 64-58 έπειτα από νέο καλάθι του αρχηγού (18π., στο 33') κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που τα περίμενε όλα από τους Μίτσοφ, Χάινς ενώ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στους Καταλανούς! Η αντίδραση των Ρώσων δεν ήρθε ποτέ και η Μπαρτσελόνα έφτασε στη σπουδαία νίκη με και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το 67-60 επί της Παρτίζαν στην πρεμιέρα (17/10) της Euroleague!

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ