2013-11-08 23:59:34
Φωτογραφία για Παρτιζάν Βελιγραδίου-Φενέρμπαχτσε 78-88
Η Παρτιζάν κοίταξε στα μάτια την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ όμως οι Τούρκοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησαν με 78-88 στην κατάμεστη Hala Pionir και συνεχίζουν το αήττητο σερί τους σε Τουρκία και Euroleague, κάνοντας το 4-0 στον Α' όμιλο της διοργάνωσης!

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είχε τον... Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το αήττητο σερί σε Τουρκία και Euroleague και τους 87.7 πόντους μ.ό. στην επίθεση πριν από το ματς με τους Σέρβους, όμως η Παρτίζαν είχε τη δίψα και το τεράστιο κίνητρο απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση στο Final-4 του Μιλάνου!

Ο Ζοτς επέστρεψε στο αγαπημένο του Βελιγράδι και αποθεώθηκε από τους φίλους της Παρτίζαν, σιγοψυθιρίζοντας μάλιστα τον ύμνο της ομάδας κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης! Πάντως οι γηπεδούχοι του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν... άνευ αγώνα στην πανίσχυρη Φενέρ! Το επιβεβαίωσαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους Τούρκους που κατάλαβαν από νωρίς ότι δεν θα είχαν εύκολο έργο στην κατάμεστη Hala.


Οι γηπεδούχοι έκαναν το αυτονόητο. Περιόρισαν τον Λίνας Κλέιζα (σ.σ. τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 1/2 δίποντα και 0/2 βολές σε 08:17), επέβαλαν γρήγορο τέμπο και δεν πτοήθηκαν από το αρχικό 8-11 στο 07'03'' από τον ΜακΚάλεμπ! Οι Σέρβοι βελτίωσαν την άμυνά τους, βρήκαν λύσεις από τον Βέστερμαν και έτρεξαν επί μέρους σκορ 9-3, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 17-13.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της Φενέρ και ο Μιλουτίνοφ έστειλε τη διαφορά στο +10 (29-19)! Η Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να σοβαρευτεί, οι πρωτοβουλίες των Μπιέλιτσα, Σιπάχι έκαναν το 30-28 όμως ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με τέσσερις αναπάντητους πόντους διαμόρφωσε το 36-28 στα 1'17'' για τη λήξη του ημιχρόνου! Τελικά η Παρτίζαν έκλεισε το πρώτο μέρος με το υπέρ της 38-30 έπειτα από καλάθι του Κίνσεϊ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ισχνό προβάδισμα και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να προσπαθεί να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η Φενέρ μείωσε σε απόσταση... αναπνοής (41-40) όμως οι Σέρβοι ξέφυγαν ξανά, κάνοντας το 47-42 με τον Μιλοσάβλιεβιτς στο 24’26’’. Το τρίποντο του Μπογκτάνοβιτς έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενοθυς με 51-52 όμως η Παρτίζαν ισοφάρισε ξανά σε 52-52 με τον Κίνσεϊ.

Σε εκείνο το σημείο η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αποφάσισε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και διατηρώντας το προβάδισμα ως τη λήξη του αγώνα. Ο Μπογκντάνοβιτς έκανε το 55-60 στο 29, φτάνοντας τους 20 πόντους με 4/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα ενώ οι Σέρβοι μείωσαν προσωρινά σε 63-68 με τον Γκάγκιτς. Οι πρωτοβουλίες του Βίντμαρ στα τελευταία λεπτά κλείδωσαν τη νίκη της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που επικράτησε με 78-88 και παραμένει μόνη πρώτη στον Α’ Όμιλο με ρεκόρ 4-0.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από την Αργεντινή με αγάπη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από την Αργεντινή με αγάπη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ