2013-11-09 06:15:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Ούτε λόγος για δεύτερο μνημόνιο, διαβεβαιώνει ο ΥΠΟΙΚ
Λευκωσία: Δεν τίθεται θέμα δεύτερου μνημονίου ή επιβολής νέων μέτρων, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και... τονίζει ότι από τη στιγμή που προχωρεί κανονικά η εφαρμογή του δανειακού προγράμματος θα αποδεσμεύονται και οι δόσεις προς την Κύπρο. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι προωθούνται κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις σε συνεργασία με τον τραπεζικό διαμεσολαβητή και τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. 

Πρέπει, είπε, να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη δυσκολία. Για την ανάπτυξη ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι με τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και τους σχεδιασμούς που γίνονται η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης πιο σύντομα από ότι αναμενόταν. 

Για το 2014 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αναμένεται η ύφεση να είναι ίδια με το 2013. Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι παρά το γεγονός ότι η Τρόικα ζητούσε άμεσες απαντήσεις, η κυβέρνηση εξασφάλισε χρόνο μέχρι τον επόμενο μήνα, προκειμένου να οριστικοποιήσει τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις της. 


Είπε επίσης ότι σήμερα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμη και η μελέτη μεγάλου ελεγκτικού οίκου για το θέμα και θα αρχίσει διάλογος, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα. Διευκρίνισε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ενδεχόμενα. 

Περαιτέρω ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι απώτερος στόχος είναι η επανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας στο εξωτερικό και η επάνοδος στις αγορές.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ