2013-11-09 15:17:08
Φωτογραφία για Πύργος: Συνεχίζονται οι διαρρήξεις στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου
Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία αλλά…έξι περιστατικά θραύσης κρυστάλλων καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία, από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο παρκινγκ του Νοσοκομείου Πύργου. Πρόκειται για χώρο μη φυλασσόμενο, στο οποίο οι επισκέπτες ή ασθενείς αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου σταθμεύουν τα οχήματά τους, αφού αν τα αφήσουν επί του δρόμου, τότε κινδυνεύουν να φύγουν με βεβαίωση παράβασης για παράνομη στάθμευση.

Τα κρούσματα διαρρήξεων στα οχήματα που σταθμεύουν στο παρκινγκ απέναντι από το Νοσοκομείο είναι αλλεπάλληλα, καθώς ο χώρος δε φυλάσσεται και όσοι βάζουν το αυτοκίνητό τους εκεί, το βάζουν με δική τους ευθύνη - όπως αναγράφεται και στην ταμπέλα στην είσοδο. Τέτοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν, αλλά ήταν μεμονωμένα, καθώς στο χώρο γύρω από το Νοσοκομείο κινούνταν τακτικά τα άτομα της εταιρείας φύλαξης, αποθαρρύνοντας τους επιτήδειους διαρρήκτες να πλησιάσουν. Τώρα, αυτό είναι ανέφικτο, καθώς ο αριθμός των φυλάκων που απασχολούνται, έχει μειωθεί με υποδείξεις του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει καλά - καλά ούτε τις ανάγκες του Νοσοκομείου.


Κλοπές και διαρρήξεις και…μέσα

Ωστόσο, η ελλιπής φύλαξη, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα μόνο στον χώρο στάθμευσης, αλλά και στο εσωτερικό του Νοσοκομείου και στον περιβάλλοντα χώρο του. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αφού έχουν σημειωθεί και εκεί περιστατικά διαρρήξεων - μέχρι και ασθενοφόρων - καθώς και κλοπών, από κάποια γραφεία.

Βεβαιώσεις παράβασης

Όσοι γνωρίζουν για τα περιστατικά διαρρήξεων, επιδιώκουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στον εξωτερικό χώρο του παρκινγκ, εκατέρωθεν του δρόμου - αν και απαγορεύεται. Όμως, και μπορεί επίσης να τους «χρεώσει», αφού σε περιπτώσεις παρεμπόδισης των οχημάτων, μπορεί να τους βεβαιωθεί κλήση για παράνομή στάθμευση.

Έκοψαν μόνοι τους τα χόρτα

Για την εξάλειψη των φαινομένων αυτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου είχε ζητήσει τη συνδρομή τόσο του δήμου Πύργου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για τον καθαρισμό του χώρου πέριξ του παρκινγκ, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Έτσι, με δικά του έξοδα ο Σύλλογος κλάδεψε τις δάφνες την μια πλευρά, ώστε να υπάρχει οπτική επαφή από τον δρόμο προς το εσωτερικό του παρκινγκ, ώστε να αποθαρρυνθούν οι δράστες. Οι διαρρήξεις μειώθηκαν μεν αλλά δεν εξαλείφθηκαν, καθώς, ειδικά τις βραδινές ώρες, στον χώρο δεν υπάρχει ούτε φύλαξη ούτε οπτική επαφή Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ