2013-11-09 18:00:05
Φωτογραφία για Λεά Σεϊντού - To «κορίτσι» της Αντέλ είναι η νέα μούσα του Λάνθιμου
Για τους σινεφίλ είναι το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά που ερωτεύτηκε η Αντέλ Εξαρχόπουλος στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ». Για τις φασιονίστας είναι το κορίτσι του αρώματος Candy της Prada.Οι Γάλλοι εδώ και χρόνια τη θεωρούν it girl, μια 28χρoνη που κερδίζει συνεχώς υποψηφιότητες για βραβεία Σεζάρ και συνεργάζεται με τον Ταραντίνο και τον Γούντι Αλεν. Η Λεά είναι όλα τα παραπάνω, αλλά και αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στην τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Lobster»

Ο Γιώργος Λάνθιμος, ένας από τους είκοσι ανερχόμενους σκηνοθέτες, σύμφωνα με τους «New York Times», μαζί με τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας τους τον ερχόμενο Μάρτιο. Η ταινία «Lobster», επιστημονικής φαντασίας, χρηματοδοτείται από το Eurimages, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν η ιρλανδική Element Pictures και η αγγλική Scarlet Films, με συμπαραγωγούς τη Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και την εταιρεία παραγωγής του Λάνθιμου, Limp Films.


Ενα φιλί πάνω στο κόκκινο χαλί έδωσαν οι συμπρωταγωνίστριες Λεά Σεϊντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος

Το καστ του αγγλόφωνου ντεμπούτου του Λάνθιμου, της «αντισυμβατικής ιστορίας αγάπης σε ένα δυστοπικό μέλλον», περιλαμβάνει τα ονόματα των Τζέισον Κλαρκ (τον θυμάσαι από το «Zero Dark Thirty» και το «Great Gatsby»), Μπεν Γουίσο (ο Q του «Skyfall», τον είδες πρόσφατα στο «Cloud Atlas» και τον λάτρεψες στο τηλεοπτικό «The Hour», πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο Βρετανό ηθοποιό της γενιάς του) και τη Βρετανίδα ηθοποιό, γνωστή από τηλεοπτικές σειρές, Ολίβια Κόλμαν. Η γυναίκα που «αν αποτύχει να ερωτευτεί μέσα σε 45 μέρες θα μεταμορφωθεί σε ζώο και θα απελευθερωθεί στο δάσος» (σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας και το absurdistan σύμπαν του Λάνθιμου). Σε απλά ελληνικά, η πρωταγωνίστρια της ταινίας θα είναι η Λεά Σεϊντού.

Οι συντάκτες του «Vulture» αναρωτιούνται αν όντως μοιάζει έτσι (όπου «έτσι»: πανέμορφη και φρέσκια) μόλις ξυπνάει ή δεν κοιμάται ποτέ. Ο λόγος; Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό στις 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο, εμφανίστηκε αργοπορημένη και φυσικά φορώντας τα επώνυμα ρούχα που της στέλνουν οι οίκοι (Balmain, Alaia, Chopard - ατέλειωτη παράθεση ονομάτων) από το Παρίσι, μετά το πάρτι της πρεμιέρας. Εκείνη την εβδομάδα πέταξε από το Παρίσι στο Τορόντο, από το Τορόντο στο Λος Αντζελες για μία συνέντευξη και πίσω στο Τορόντο για την πρεμιέρα του Telluride Film Festival. Ουσιαστικά, δεν σταμάτησε να πετάει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μετά την προβολή του Φεστιβάλ των Καννών, εκεί όπου ο Στίβεν Σπίλμπεργκ απένειμε τον Χρυσό Φοίνικα στην ίδια, στην Αντέλ Εξαρχόπουλος και στον Γαλλοτυνήσιο σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η ταινία με την επτάλεπτη ρεαλιστική λεσβιακή σεξουαλική σκηνή δεν προβλήθηκε ποτέ στις αίθουσες της Πολιτείας του Αϊντάχο. Ο Σπίλμπεργκ προφανώς δεν ασπάζεται τον αμερικανικό πουριτανισμό, καθώς δήλωσε στις πρωταγωνίστριες ότι ήταν η καλύτερη ιστορία αγάπης που είδε ποτέ και φυσικά θα ήθελε να την παρακολουθήσει μαζί με τα παιδιά του.

Δάκρυα για τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε η «Ζωή της Αντέλ» στις Κάννες τον περασμένο Μάιο

Η Λεά πιθανότατα δεν έχει σταματήσει να ποζάρει έκτοτε. Είναι το εξώφυλλο του περιοδικού «W» για τον Οκτώβριο, το πρόσωπο της καμπάνιας Miu Miu 2014, το κορίτσι που το καλοκαίρι φωτογραφήθηκε ως belle nue (γυμνή) στα γαλλικά περιοδικά «Marie Claire» και «Lui», η κοπέλα που πέρασε την άνοιξη στις σελίδες του ουκρανικού «Elle» και της κορεάτικης «Vogue» και εκείνη που καθόταν πρώτη σειρά στην πρόσφατη λονδρέζικη Εβδομάδα Μόδας στο σόου του οίκου Mulberry. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «μοντέλο» κι ας έχει βγάλει χρήματα ποζάροντας με τα τζιν Rag & Bone στο μετρό της Νέας Υόρκης και γυρίζοντας το διαφημιστικό του αρώματος Candy της Prada, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γουές Αντερσον και του Ρομάν Γαβράς.

Οι Τζέισον Κλαρκ και Μπεν Γουίσο περιλαμβάνονται στο καστ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Lobster»

Η πρώτη δουλειά της ως μοντέλο ήταν με τα «American Apparel», ενώ στο book της μπορείς να τη δεις φωτογραφημένη από τους κορυφαίους της βιομηχανίας μόδας: τον Στίβεν Μαϊζέλ, τον Μάριο Σορέντι και την Ελεν Φον Ανγουερθ. Η Λεά κατάγεται από βασιλική κινηματογραφική οικογένεια. Ο παππούς της ήταν πρόεδρος του μεγαλύτερου γαλλικού κινηματογραφικού στούντιο, του Pathé, και ο αδελφός του παππού της CEO του στούντιο Gaumont. Ο τρίτος αδελφός του παππού είναι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Λιλ, ο μπαμπάς της Χένρι, CEO της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Parrot, και η μητέρα της Βαλερί, φιλάνθρωπος με εταιρεία που προμοτάρει τη δουλειά καλλιτεχνών από την Αφρική. Παιδί χωρισμένων γονιών, με πέντε αδέλφια, μεγάλωσε στο Σεν Ζερμέν και μικρή ήθελε να γίνει τραγουδίστρια της όπερας. Γιατί έγινε ηθοποιός; «Ερωτεύτηκα έναν ηθοποιό. Εβλεπα όλες τις ταινίες του και παρακολουθούσα όλα τα θεατρικά του. Και αυτός με αγνοούσε. Με ρωτούσε συνεχώς το όνομά μου. Είπα ότι μια μέρα θα γίνω πιο διάσημη από εκείνον, θα με ερωτευτεί και τότε θα τον αγνοώ», λέει χαρακτηριστικά στο «W». Μέσα σε λίγα χρόνια έχει κατορθώσει να βάλει στο βιογραφικό της μεγάλα χολιγουντιανά blockbusters όπως το «Mission: Impossible - Ghost Protocol», γαλλικές ταινίες εποχής που απαιτούν κορσέδες και φουρό όπως το «Αντίο, βασίλισσά μου» και ρόλους σε ανεξάρτητα διαμαντάκια όπως η ταινία «Η αδελφή μου» της Ούρσουλα Μέγερ. Φυσικά, πιο πιθανό είναι να θυμάσαι το πρόσωπό της από το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Αλεν ή το «Αδωξοι Μπάσταρδη» του Ταραντίνο. Σίγουρα θα την αναγνωρίσεις στη νέα ταινία του Γουές Αντερσον, «The Grand Budapest Hotel» με τον Ρέιφ Φάινς, τον Τζουντ Λο, τον Μπιλ Μάρεϊ και την Τίλντα Σουίντον.

Η Λεά Σεϊντού στην Μπερλινάλε του 2012

Η Λεά για τον ρόλο της στη «Ζωή της Αντέλ» μελέτησε τις ερμηνείες του Μάρλον Μπράντο και του Τζέιμς Ντιν, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο σκηνοθέτης την έκανε να αισθάνεται σε μερικά γυρίσματα σαν πόρνη. «Οχι, δεν θα συνεργαστώ ποτέ ξανά μαζί του», δήλωσε. Θα τη δούμε όμως στο «Beauty and the Beast» μαζί με τον Βενσάν Κασέλ και τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και στη βιογραφική ταινία για τον Ιβ Σεν Λοράν όπου θα υποδυθεί τη μούσα του.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας από τους 20 ανερχόμενους σκηνοθέτες διεθνώς σύμφωνα με τους «New York Times»

Στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2009 πάθαινε συνεχώς κρίσεις πανικού. Πλέον μπορεί να διαχειριστεί τη δημοσιότητα και δηλώνει έτοιμη να περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Γιατί; «Στην Αμερική είναι νορμάλ να δείχνεις στους άλλους ότι είσαι καλά, υγιής, αθλητική, χαρούμενη, να κάνεις συνεχώς νέα πράγματα, να ζεις. Στη Γαλλία δεν πρέπει να δείχνεις ότι χαίρεσαι με την επιτυχία. Οφείλεις να δείχνεις συνεχώς ευάλωτος, τρωτός, αδύναμος. Στην Αμερική είναι νορμάλ να είσαι ευτυχισμένος».
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ