2013-11-09 18:53:29
Φωτογραφία για Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αυτοκτονήσει πολιτικά για το θέμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ωστόσο ο  κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να προστατευτούν εκείνοι που  παριστάνουν τους φτωχούς.

Συνεχίζοντας για το ζήτημα  των πλειστηριασμών είπε ότι η νέα ρύθμιση θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους και  επανέλαβε ότι η προσπάθεια θα στοχεύει στα «μεγάλα ψάρια» και τα μεγάλα δάνεια. 

Πάντως, η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων. Εύλογη, ωστόσο, είναι η απορία για το ποιοι δανειολήπτες χαρακτηρίζονται ως «μεγάλα ψάρια» από το υπουργείο Ανάπτυξης και την τρόικα, αλλά και για το ποιοι θα χαρακτηριστούν και νομοθετικά ως «φτωχοί».

Με δεδομένο ότι χθες η τρόικα δεν ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου για τον ορισμό των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης», οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο και την ΕΛ.ΣΤΑΤ., για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχονται στα περίπου 1.000 ευρώ, φαίνεται ότι ως «μεγάλα ψάρια» θα χαρακτηριστούν και χαμηλά εισοδήματα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διάσωση ορειβάτη στα Μετέωρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διάσωση ορειβάτη στα Μετέωρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ