2013-11-10 11:23:00
Φωτογραφία για Άκου ΜΑΤατζη, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και η απάντηση από έναν αστυνομικό
Νεαρά παιδιά οι άνδρες των ΜΑΤ που κλήθηκαν από την κυβέρνηση να εκκενώσουν το κτίριο της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους, στέκονταν με πλήρη εξάρτυση έξω από το Ραδιομέγαρο σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική, τις περικοπές στον μισθό τους μέχρι και... το πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Αυτό που έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στους άνδρες των ΜΑΤ όσο και στους διαδηλωτές ήταν όταν ένας νεαρός ΜΑΤατζής επέλεξε να επαναλάβει ειρωνικά το σύνθημα «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» που φώναζαν όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο.

Από τη μια μπορείς να πεις ότι το επάγγελμα που διάλεξε να κάνει έχει δημιουργηθεί για να καταστέλλει την ανυπακοή και άρα είναι λογικό να απεχθάνεται την οποιαδήποτε μορφή αγώνα και ανυπακοής.

Από την άλλη όμως θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι:

Το 8ωρο που τυχόν δουλεύει καθιερώθηκε στη χώρα μας μετά την ανυπακοή που έδειξαν οι εργάτες της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936.


Η απελευθέρωση από την ιταλική και γερμανική κατοχή το 1944 που σήμερα απολαμβάνει και ο ίδιος, ήρθε μετά από την ανυπακοή χιλιάδων αγωνιστών που πολέμησαν τους κατακτητές.

Η δωρεάν Παιδεία, την οποία και ο ίδιος έλαβε, κατακτήθηκε το 1964 ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων και ανυπότακτων αγώνων.

Η πτώση της χούντας το 1974 ήρθε μετά από την ανυπακοή που επέδειξαν χιλιάδες Έλληνες είτε στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια είτε συμμετέχοντας ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Η ανυπακοή που επιδεικνύουν σήμερα μερικές χιλιάδες άνθρωποι αναπτύσσοντας αγώνες σε μια σειρά από χώρους, ενδεχομένως θα έχουν αντίκτυπο και στη δική του ζωή αλλά και στη ζωή των επόμενων γενεών. Εκτός κι αν θέλει να δουλεύει το παιδί του "ήλιο με ήλιο" με μισθούς Κίνας.

Και για να είμαι ξεκάθαρος δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παιδί των ΜΑΤ ως άνθρωπο παρά τη δυσπιστία που τρέφω απέναντι στο πρόσωπό τους. Έχω όμως αφάνταστο πρόβλημα με τη δουλειά που επέλεξε να κάνει και ΚΥΡΙΩΣ με αυτούς που επέλεξε να υπηρετεί.

http://www.topontiki.gr/

Απάντηση Αστυνομικού στο άρθρο του Αντώνη Κυπρή

Αφιερωμενο στον Κυριο Κυπρή ......Όντως κύριε Κυπρή η ιστορία γράφεται με ανυπακοή .... 

Ανυπακοή στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που είχαν αγκαλιάσει το σύνολο των δημοσιογράφων τόσο της ΕΡΤ όσο και των λοιπών συστημικών Μ.Μ.Ε. , οι οποίοι το πρωί ‘’εξέταζαν’’ εντατικά σε πάνελ και λοιπές συζητήσεις τους πολιτικούς και άλλους άρχοντες της εποχής του πλουτισμού και της ευζωίας στη χώρα και το βράδυ όλοι μαζί μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας ξαναβρίσκονταν στα ακριβότερα τραπέζια και γκαλά και σπαταλούσαν ασύστολά και ανερυθρίαστα τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Ανυπακοή στη σπατάλη πακτωλών χρημάτων σε εικονικά εκτός έδρας, έξοδα ταξιδίων, παραστάσεις κάθε είδους, αμοιβές κάτω από το τραπέζι, είσπραξη φανταστικών επιδομάτων, σπατάλες σε ομαδικά ταξίδια στο εξωτερικό κ.α. 

Ανυπακοή στην εκ των προτέρων στήριξη και στον προαπαγανδισμό κάθε Κυβερνητικής πρωτοβουλίας, σχεδίου Νόμου και Νομοσχεδίου ακόμα και αν αυτό έπληττε χρόνια κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα. 

Ανυπακοή στο λαικισμό, στην ένταξη των δημοσιογράφων σε κομματικά μισθολόγια και ομάδες, στην στρατολόγηση και στην υποστήριξη ανευ όρων κάθε Κυβερνητικού Σχεδίου..

Όσες φορές έδειξαν οι άλλοι που μπορούσαν, αλλά δεν το έκαναν, ανυπακοή, απαιτείς να δείξουν, αυτοί που δεν μπορούν να το κάνουν... 

Είναι δυσάρεστο να σε ταϊζουν από το πικρό φάρμακο του άλλου, αλλά έτσι είναι η ζωή... έχει γυρίσματα Και για το τέλος δεν μπορούσες να με καλύψεις καλύτερα παρά μόνο με τα δικά σου λόγια ‘’ για να είμαι ξεκάθαρος δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους δημοσιογράφους στο σύνολο τους, παρά τη δυσπιστία που τρέφω απέναντι στο πρόσωπό τους. Έχω όμως αφάνταστο πρόβλημα με τη δουλειά που επέλεξαν να κάνουν και ΚΥΡΙΩΣ με αυτούς που επέλεξαν να υπηρετούν. ‘’ 

Και κάτι που δεν απευθύνεται σε εσάς , θα ήθελα κάποτε να πάψουν να μιλούν αυτοί που γενικεύουν, γιατί με κάνουν να μιλάω και εγω γενικά και στεναχωριέμαι που βλέπω τον εαυτό μου να πέφτει στο επίπεδο τους..

/www.facebook.com/groups/

http://www.politikanet.gr/2013/11/blog-post_4036.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ