2013-11-11 07:19:07
Φωτογραφία για Πεκίνο: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων καρκίνου πνεύμονα
Κατά 50% και πλέον έχει αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα την τελευταία δεκαετία στο Πεκίνο, σύμφωνα με... το BBC, αφού όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα", ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά.

Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του τομέα Υγείας στο Πεκίνο υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα παραμένει η πρώτη αιτία πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα, αλλά παραδέχονται ότι ένας

παράγοντας είναι και η μόλυνση του αέρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα ανά

100.000 κατοίκους ήταν 39,56 το 2002, αλλά ανήλθε σε 63,09 το 2011. Ωστόσο, η ίδια πηγή δεν ανέφερε την αιτία του φαινομένου.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρόσφατα εκτίμησε ότι ο μολυσμένος αέρας

στοιχίζει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, ενώ το πρακτορείο ανέφερε ότι τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία -που αφορούν μόνο μία πόλη και μόνο τη συγκεκριμένη νόσο- δόθηκαν στη δημοσιότητα από την υγειονομική διεύθυνση της πρωτεύουσας.


"Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα που αποδίδονται στα αιωρούμενα σωματίδια στον περιβαλλοντικό αέρα καταγράφονται στην Κίνα και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας", ανέφερε ο ΠΟΥ.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι κάτοικοι της Κίνας ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα προβλήματα στην υγεία τους που προκαλούνται από την μόλυνση του αέρα και το νέφος, το οποίο συχνά σκεπάζει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας--αποτέλεσμα της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την πλημμελή εφαρμογή των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι μία οκτάχρονη από την επαρχία Σιανγκτσού έγινε ο νεότερος ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα, γεγονός που αποδόθηκε στην μόλυνση του αέρα. Το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν διέψευσε την πληροφορία αυτή αλλά η δημοσιοποίησή της προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κινεζική κοινωνία, όπως επισημαίνει το BBC. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ