2013-11-11 17:16:06
Φωτογραφία για Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται, πλέον, το πρόγραμμα λειτουργίας συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα, στα πρότυπα των αντίστοιχων προγραμμάτων που λειτουργούν ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, στις 4 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Συστήματος μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, η χωροθέτηση των σταθμών εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το δημοτικό συμβούλιο και το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων θα διαθέτει συνολικά 1000 ποδήλατα σε 70 σημεία. Η πρόβλεψη είναι να υπάρχουν ποδήλατα στα πιο ελκυστικά και πολυσύχναστα σημεία για ντόπιους και τουρίστες. Σταθμοί θα υπάρχουν σε πλατείες, δίπλα σε σταθμούς μετρό, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, πλησίον δημοσίων υπηρεσιών.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει έντονος προβληματισμός για το κατά πόσον το σύστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, αφού, για παράδειγμα, σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων με πολύ καλές υποδομές, με σωστή φύλαξη των ποδηλάτων και βεβαίως και με την απαιτούμενη κουλτούρα στους ποδηλάτες αλλά και στους υπόλοιπους οδηγούς οχημάτων έναντι των ποδηλατών.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ