2013-11-12 00:56:11
Φωτογραφία για Νόλε από άλλο πλανήτη!
Παίζοντας εκπληκτικό τένις κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) και κράτησε τον τίτλο στο ATP World Tour Finals.

Ο Σέρβος πρωταθλητής πήρε την «εκδίκησή» του για την απώλεια του Νο1 από τον Ισπανό και παίζοντας εξαιρετικά σχεδόν σε όλο το ματς, επικράτησε δίκαια και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη συνολικά στην καριέρα του (2008). Από την άλλη, ο κάτοχος 13 τίτλων Grand Slam δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που τα σάρωσε όλα μέσα στο 2013 και άργησε πολύ να «ξυπνήσει», για να χάσει τελικά 2-0 σετ από τον Τζόκοβιτς. Ο 26χρονος με μαγικά χτυπήματα και πειστική εμφάνιση πήρε από νωρίς τον έλεγχο στο ματς και δεν επέτρεψε στον Matador από την Μαγιόρκα να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ναδάλ πάντως είναι αυτός που τερματίζει στο Νο1 για το 2013.

O Νόλε ήταν αυτός που από την αρχή μπήκε πιο δυνατά, θέλοντας με το καλημέρα να επιβάλει τον ρυθμό του
. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα πολλά αβίαστα λάθη του Ναδάλ, έφτασε γρήγορα στα 3-0 games κι όλα έδειχναν πως το σετ δεν χανόταν. Η αντίδραση του Ράφα πάντως δεν άργησε να έρθει και ήταν η σειρά του Σέρβου να υποπέσει σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα την ισοφάριση σε 3-3. Με συνεχείς εντυπωσιακές φάσεις, ο Τζόκοβιτς πήρε το επόμενο game, ενώ με έναν εκπληκτικό πόντο στη συνέχεια, με απίστευτη λόμπα κατάφερε να σπάσει το σέρβις του Ισπανού, κάνοντας το 5-3! Στο επόμενο game ο Ναδάλ ήταν αυτός που προηγήθηκε με 30-15, αλλά η αποφασιστικότητα του Σέρβου δεν του επέτρεψε να χάσει το σετ, κάνοντας το 1-0.

Το επόμενο σετ ξεκίνησε με σερβίς του Matador, το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα και πήρε το πρώτο game. Το ίδιο ωστόσο έκανε στη συνέχεια και ο Τζόκοβιτς, ενώ... φουριόζος μπήκε και στο τρίτο, έφτασε στο 0-40 εκμεταλλευόμενος τα συνεχή λάθη του αντιπάλου του και κατάφερε τελικά να του σπάσει το σερβίς για το 2-1. Στη συνέχεια έχοντας εκπληκτικές επιστροφές ο Νόλε πήρε και τρίτο game στη σειρά, για να ακολουθήσει η... απάντηση του Ράφα που έκανε το 3-2. Ο Σέρβος ωστόσο συνέχισε πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό το σερβίς του και άνοιξε εκ νέου στα δύο game τη διαφορά (4-2). Μετά το 4-3 και το 5-3, μείωσε εκ νέου στο 5-4 ο Ναδάλ, αλλά... ο τίτλος δεν χανόταν από τον Νόλε. Συνέχισε με εκπληκτικά χτυπήματα, ανάγκασε σε λάθη τον Ισπανό και το 2-0 σετ μαζί με το 3ο Masters Cup για το Νο. 2 στον κόσμο ήταν πια γεγονός.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ