2013-11-12 06:21:27
Φωτογραφία για Φανείτε πιο λεπτή και νιώστε καλύτερα με μια απλή άσκηση
Η καλή στάση του σώματος μπορεί να σας κάνει να δείχνετε ακόμα και 4-5 κιλά λεπτότερη! Αν λοιπόν κάθεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή, θα πρέπει να καταπολεμήσετε αυτή την αναπόφευκτη άκομψη στάση με κάθε ευκαιρία. Δοκιμάστε την απλή άσκηση που θα εξηγήσουμε παρακάτω και δεν θα χάσετε. Πρόκειται για το τέλειο αντίδοτο στην κακή στάση του σώματος, αφού δεν ενισχύει μόνο τους άνω ραχιαίους μυς, αλλά τονώνει πάρα πολύ και το πίσω μέρος του ώμου.

Πάρτε λοιπόν ένα λάστιχο ασκήσεων, μια κορδέλα ή μια ζώνη και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε αν θέλετε να τροποποιήσετε τη δυσκολία αυτής της άσκησης, μεταβάλλοντας την ποσότητα της αδράνειας που έχετε στη ζώνη πριν από το άνοιγμα των χεριών σας: όσο πιο χαλαρά την κρατάτε τόσο πιο εύκολη θα είναι η άσκηση και αντιστοίχως όσο πιο σφιχτά την κρατάτε, τόσο πιο δύσκολη αλλά και αποδοτική.

- Σταθείτε με τα πόδια σε διάσταση στο άνοιγμα των ώμων σας, έχοντας τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Με ίσια τα χέρια, κρατήστε την κορδέλα μπροστά σας με τα χέρια σας λίγο χαμηλότερα από τους ώμους. Κρατήστε τους αγκώνες σας ελαφρώς χαλαρούς για να αποφευχθεί η υπερβολική έκταση των αρθρώσεων σας.


- Εκπνέοντας, σφίξτε τους κοιλιακούς σας και κρατήστε τον κορμό σας σταθερό, καθώς ανοίγετε παράλληλα τα χέρια σας προς τα πλάγια εστιάζοντας στις ωμοπλάτες σας που ενώνονται. Εισπνεύστε καθώς επιστρέφετε αργά τα χέρια σας στην αρχική τους θέση.

Επειδή είναι εύκολο να λυγίσετε την σπονδυλική σας στήλη και να πιέσετε το θώρακα σας προς τα εμπρός καθώς ανοίγετε τα χέρια σας, κάτι που δεν θέλουμε στη συγκεκριμένη άσκηση, επικεντρωθείτε στο να την διατηρήσετε σταθερή με τους κοιλιακούς σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν να ψηλώνει καθώς ανοίγετε τα χέρια σας για να ενισχύσετε την καλή στάση.

- Κάντε τρία σετ των 12-15 επαναλήψεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ